ŠOKANTNO MARKOVO PISMO: Priznao da je izbo svoju devojku, ali evo šta je rekao o bivšoj partnerki koju je ZAZIDAO U STANU! VIDEO
Foto: Printscreen YT

istraga

ŠOKANTNO MARKOVO PISMO: Priznao da je izbo svoju devojku, ali evo šta je rekao o bivšoj partnerki koju je ZAZIDAO U STANU! VIDEO

Planeta -

Marko R. poslao je pismo španskom istražnom sudu u kojem je priznao ubistvo partnerke Paule, ali negira da je umešan u ubistvo italijanske državljanke albanskog porekla Sibore Gagani, 2014. godine.

Marko, inače italijanski državljanin, objasnio je kako je ubio Paulu. Rekao je da nakon borbe devojku zgrabio za vrat i bacio na zemlju, nesrećna žena je dozivala u pomoć, a Marko je ponovo napao i na smrt izbo. On je izjavio da se ne seća se detalja, već da je u panici pobegao sa mesta zločina.

Međutim, on i dalje negira da je ubio Siboru Gagani, svoju bivšu partnerku, mada u pismu priznaje da je zazidao njeno telo i dodao da žali "što je uradio nešto tako odvratno".

Siborino telo, na kom su otkriveni znaci nasilja, pronađeno je prošlog juna, u sanduku punom kreča koji je bio zazidan između dva zida stana koji je delila sa Markom. U sanduku su pored tela Sibore pronađeni nož i buket cveća, piše španski list El pais.

Marko R. je kao razlog priznanja ubistva Paule naveo da je postao religiozan u zatvoru, te da je razvio "veoma blizak odnos s Bogom i potpuno se kaje".

Da podsetimo Marko je 27. maja 2014. navodno ubio svoju devojku u istom gradu. Pobegao je nakon zločina, ali ga je policija uhvatila i kasnije je navodno priznao ubistvo Gagani nakon što je video fotografiju mlade žene na plakatu za nestale osobe u stanici.

- Koristio je kiselinu da bi telo nestalo nakon čega ga je zazidao - navodi se u saopštenju policije.

Istražitelji su u leto 2023. pregledali potkrovlje u kome je par živeo zajedno 2014. godine i koristeći rendgenski sistem otkrili drveni sanduk sakriven između dva zida. Sibora Gagani se sa Markom R. preselila na Kosta del Sol 2011. godine. Nestala je 7. jula 2014. godine ubrzo nakon što je prekinula vezu sa njim. Imala je 22 godine. Od tada njeni rođaci, koji žive u Italiji, nisu znali ništa o tome gde se nalazi. Marko R. je tvrdio da je devojka iznenada otišla ne govoreći kuda ide.

Istraga o njenom nestanku nastavljena je tek nakon što je Marko navodno nekoliko puta izbo svoju tadašnju partnerku (28) u drugoj kući u Toremolinosu. Komšije su pozvale policiju nakon što su čule glasnu svađu, a policajci su pronašli telo žene i započeli potragu za Markom koji je pronađen i uhapšen, a tada je klupko počelo da se odmotava.

Kurir.rs/elpais.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track