URNEBESAN DŽUMBUS U SKUPŠTINI MALDIVA: Poslanici se potukli, glave gurali jedni drugima među noge i vukli se za nogavice (VIDEO)
Foto: Printscreen BBC

hit

URNEBESAN DŽUMBUS U SKUPŠTINI MALDIVA: Poslanici se potukli, glave gurali jedni drugima među noge i vukli se za nogavice (VIDEO)

Planeta -

Nasilni sukobi izbili su u maldivskom parlamentu, i to između poslanika vlade i opozicije zbog odobrenja novih ministara.

Haos je nastao nakon što je opoziciona Maldivska demokratska partija (MDP) odlučila da uskrati parlamentarno odobrenje za četiri člana kabineta novoizabranog predsednika Mohameda Muicua pre glasanja.

Na priloženom snimku se može videti kako poslanici guraju glave među noge jedni drugima i vuku se za nogavice.

Članovi vladajućeg Narodnog nacionalnog kongresa (PNC) i Progresivne partije Maldiva (PPM) su kao odgovor na situaciju organizovali protest, ometajući održavanje sednice parlamenta.

Iako je vladajuća koaliciona partija formirala vladu, oni nemaju većinu u parlamentu, koji je i dalje pod kontrolom MDP bivšeg predsednika Ibrahima Mohameda Soliha.

Vladini poslanici su ometali sednicu tako što su duvali u rogove pored govornika kako bi ga sprečili da se obrati na posebnoj sednici.

Video snimci iz parlamenta pokazuju poslanika Kandithemu Abdula Šahima Abdul Hakima i poslanika Kendikulhudho Ahmeda Easa kako se sukobljavaju nakon što je Hakim oborio gospodina Easu.

Hakim je zadobio povrede po glavi kada su dva poslanika pala u blizini sale tokom fizičke svađe, a potom je prebačen u obližnju bolnicu na lečenje.

(Kurir.rs/Independant/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:26

Tuča na sred raskrsnice u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track