ŽALILA SE MAJSTORU DA RADOVI KASNE, ON JE NEMILOSRDNO UBIO ČEKIĆEM: Kamere zabeležile HOROR! Lupanje, pa VRISKA I URLICI (VIDEO)
Foto: Twitter/@DudleyPolice/West Midlands Police

ŽALILA SE MAJSTORU DA RADOVI KASNE, ON JE NEMILOSRDNO UBIO ČEKIĆEM: Kamere zabeležile HOROR! Lupanje, pa VRISKA I URLICI (VIDEO)

Planeta -

Engleski građevinac Piter Norgrouv (43) osuđen je na doživotnu robiju nakon što ga je sud proglasio krivim za ubistvo Šeron Gordon, 58-godišnje žene koja ga je angažovala za radove na proširenju prizemlja njene kuće.

Gordonova je ubijena nakon što ju je Norgrouv udario čekićem u glavu najmanje osam puta u julu 2023.

Norgrouv ju je napao nakon što je jednog dana kritikovala njegov rad sa dve prijateljice. Trideset minuta nakon što su njih dve napustile dom Gordonove, Norgrouv je ušao i napao je.

Sigurnosne kamere postavljene u njenoj kući snimile su zvukove lupanja, 18 sekundi vrištanja i nerazgovetne urlike.

Norgrouv je napustio Gordonovu kuću nakon napada, a sigurnosne kamere snimile su krvavu mrlju na desnoj nogavici njegovih pantalona. Uz to, građevinac je zviždao dok je pakovao stvari u svoj auto.

Gordonova je unajmila Norgrouva da vrši radove u prizemlju njene kuće, nakon što je prethodno radio na ogradi.

On je trebalo da završi radove na proširenju za četiri do šest nedelja, ali je posao trajao 15 meseci. Norgrouv je ubio Gordonovu pre nego što je mogao da završi posao za koji je bio angažovan. Njeno telo je sledećeg dana pronašla njena prijateljica.

Nakon što je ubio Gordonovu čekićem, Norgrouv je otišao kući, oprao odeću koju je nosio tokom napada, a zatim pokupio svoju ćerku iz njene škole. Građevinac se potom odvezao do kuće svoje svekrve i ostavio čekić kojim je ubio Gordonovu u njenoj ostavi. Krvave rukavice i odeću koju je nosio stavio je u kantu u dvorištu njene kuće.

Norgrouov advokat rekao je da njegov klijent nije planirao da napadne Gordonovu i da je on "uzoran porodičan čovek, muž i otac" i da se "kaje zbog onoga što je uradio". Izričući kaznu, sudija je rekao da je Norgrouv odneo čekić i rukavice u dom Šeron Gordon "sasvim namerno" i da je nameravao da je napadne.

- Bili ste ljuti jer vas je više puta kritikovala što kasnite i neuredno radite na prilično jednostavnom građevinskom projektu - rekao je sudija Majkl Čembers tokom izricanja presude Norgrouvu.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track