GENERAL POGINUO U NAPADU NA KRIM? Detalji eksplozije na aerodromu, novi šok za Moskvu, nastradao ISKUSNI KOMANDANT (VIDEO)
Foto: screnshot

težak udarac

GENERAL POGINUO U NAPADU NA KRIM? Detalji eksplozije na aerodromu, novi šok za Moskvu, nastradao ISKUSNI KOMANDANT (VIDEO)

Planeta -

General ruskog vazduhoplovstva Aleksandar Tatarenko (63) navodno je poginuo tokom ukrajinskog napada na Krim.

Nekoliko ruskih Telegram kanala, uključujući Кrimski vetar, izvestilo je da je general-potpukovnik ruskog vazduhoplovstva Tatarenko poginuo u sredu tokom ukrajinskog napada na vojni aerodrom Belbek.

Telegram kanal Javni rezervat Stugna, koji ima više od 73.000 pretplatnika, saopštio je da je u napadu poginulo 10 ruskih vojnih lica, uključujući i Tatarenka, komandanta jedinice avijacije u vazdušnoj bazi Belbek.

Njuzvik nije mogao odmah da proveri izveštaje i kontaktirao je rusko ministarstvo odbrane za komentar putem e-pošte. Кremlj, međutim, nije komentarisao izveštaje.

Tatarenko je služio na ruskom Dalekom istoku i Uralu, a zatim u Sibiru i u severnim regionima zemlje.

- General Tatarenko je 2016. godine imenovan za komandanta ruske 14. vazduhoplovne i protivvazdušne armije Centralnog vojnog okruga Ruske Federacije - navodi ukrajinski RBC.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u sredu da je sprečilo napad na poluostrvo Crno more i oborilo 20 ukrajinskih projektila iznad Кrima i Crnog mora. Rečeno je da su ostaci projektila pali na teritoriju vojne jedinice u blizini vazdušne baze Belbek, ali da nijedan avion nije oštećen.

Vrhovni komandant ruske vojske, načelnik Glavnog štaba general Valerij Gerasimov, podsetimo, nije viđen u javnosti od početka godine, a sve češće su glasine da je poginuo tokom ukrajinskog napada na Krim.

(Kurir.rs/Njuzvik/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:46

KRIM JE POSTAO RANJIVA META, A NI MOSKVA NIJE TAKO DOBRO BRANJENA! Analitičar: Pogibija Sokolova će uticati na moral vojnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja