MAFIJAŠKI BOS POSLE FILMSKOG BEGA KONAČNO UHAPŠEN NA KORZICI: Marku (40) stavili lisice dok je večerao sa ženom u restoranu! VIDEO
Foto: printscreen YT

uhvaćen posle 11 meseci bekstva

MAFIJAŠKI BOS POSLE FILMSKOG BEGA KONAČNO UHAPŠEN NA KORZICI: Marku (40) stavili lisice dok je večerao sa ženom u restoranu! VIDEO

Planeta -

Italijanski šef mafije, Marko Raduano (40), koji je 24. februara prošle godine pobegao iz strogo čuvanog krila italijanskog zatvora Nuoro, koristeći čaršave kojima se spusti niz zid, uhapšen je u Francuskoj na Korzici, saopštile su vlasti.

Raduano, inače šef mafije Gargano u južnoj italijanskoj regiji Pulja, uhvaćen je u četvrtak ispred luksuznog restorana u Bastiji na Korzici, gde je večerao sa ženom.

Uhapsila ga je ista jedinica za borbu protiv mafije koja je uhvatila Matea Mesinu Denara, još jednog kriminalnog bosa koji je proveo skoro tri decenije u bekstvu.

Rauduona je naveden kao jedan od 10 najopasnijih begunaca Evropola. Uhapšena je i njegova desna ruka Đanluiđi Trojano, koji je pobegao iz kućnog pritvora 2021. nakon što je uklonio svoju elektronsku nanogicu. On je uhapšen u četvrtak u Granadi u Španiji dok je preuzimao paket sa servisa.

Zajedničku operaciju naredila je Okružna uprava za borbu protiv mafije Barija, Pulja, a izveli su je karabinjeri ROS-a i pokrajinska komanda Fođa, Pulja. Španska Civilna gvardija i francuska Nacionalna žandarmerija takođe su sarađivale u hapšenju, navodi se u saopštenju karabinjera.

Raduanovo bekstvo uz pomoć čaršava sa prozora zatvora od pre nešto manje od godinu dana zabeležile su i nadzorne kamere zatvora. Bekstvo je trajalo 16 sekundi, a on je pobegao peške, a da ga stražari nisu primetili ni jurili, što je dovelo do interne istrage u zatvoru.

Raduano je služio 24-godišnju kaznu zatvora zbog trgovine drogom kada je pobegao, a osuđen je na doživotni zatvor u odsustvu nakon bekstva zbog podsticanja ubistva mafijaša Omara Trota u baru za bruskete u Viestu, u Italiji, 2017. godine.

Kurir.rs/tgcom24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track