STRATEŠKI BOMBARDERI POLETELI IZ AMERIKE, POGOĐENO 85 CILJEVA! Centralna komanda saopštila detalje ODMAZDE - Ovo su GLAVNE METE
Foto: Youtube/Military Archive

STRATEŠKI BOMBARDERI POLETELI IZ AMERIKE, POGOĐENO 85 CILJEVA! Centralna komanda saopštila detalje ODMAZDE - Ovo su GLAVNE METE

Planeta -

Američka vojska pokrenula je danas vazdušne napade na položaje proiranskih grupa u Iraku i Siriji, što predstavlja uvod u odmazdu za ubistvo tri američka vojnika u Jordanu.

Za sada je prema saopštenju američke Centralne komande, pogođeno 85 položaja grupa povezanih sa iranskom Revolucionarnom gardom u dve arapske zemlje.

- U 16.00 časova 2. februara, snage Centralne komande SAD izvele su vazdušne napade u Iraku i Siriji protiv Kuds snaga Korpusa čuvara Islamske revolucije (Revolucionarna garda, na engleskom IRGC) i njima savezničkih milicija. Američke vojne snage su pogodile više od 85 ciljeva, koristeći brojne avione, uključujući bombardere dugog dometa koji su leteli iz Sjedinjenih Država. U vazdušnim napadima je upotrebljeno više od 125 komada precizne municije. Pogođeni objekti uključivali su komandne i kontrolne operativne centre, obaveštajne centre, rakete i skladišta bespilotnih letelica, logistiku i objekte u lancu snabdevanja municijom tih grupa i njihovih sponzora iz iranske garde koji su omogućili napade na američke i koalicione snage - piše u saopštenju.

Udari su odgovor na napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u bazi u Jordanu.

Podsećamo, juče je objavljen tekst Rojtersa u kom se navodi da su Iranci počeli da povlače svoje instruktore i visoke oficire iz Sirije, nakon serije izraelskih napada.

Kako navode izvori tog medija, glavnu ulogu i težište borbi u Siriji će preuzeti različite milicije koje podržava Iran.

Kurir.rs

Bonus video:

19:19

TAMO GDE GAĐAJU BOMBARDERI, ZEMLJA NE RAĐA 10 GODINA Moskva najavljuje da IDE DO KRAJA: Sukob može trajati 50 GODINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track