HOROR U SUDNICI! Okrivljeni se srušio, pokuljala mu KRV IZ USTA: Na jeziku su primetili nešto, pa usledio POTPUNI HAOS
Foto: Shutterstock

HOROR U SUDNICI! Okrivljeni se srušio, pokuljala mu KRV IZ USTA: Na jeziku su primetili nešto, pa usledio POTPUNI HAOS

Planeta -

Dramatični incident dogodio se pred sudom u nemačkom gradu Flenzburgu tokom izricanja presude 24-godišnjaku za ubistvo iz nehata.

Optuženi se u utorak popodne srušio u sudnici, krvareći iz usta.

Njegov prevodilac je ranije rekao sudu da je čovek verovatno imao žilet u ustima. Okrivljeni je tada očigledno progutao predmet, a da niko drugi nije stigao da interveniše.

Prisutni policajci su odmah pregledali usta okrivljenog, ali nisu našli nikakav predmet, kako je kasnije rekao portparol suda. Da li je optuženi zaista uneo britvu u sudnicu i – ako jeste – kako je to mogao da uradi, biće pojašnjeno u nastavku postupka.

Oni koji su učestvovali u postupku videli su na jeziku okrivljenog predmet metalnog izgleda. Prema sudu, to je mogao biti žilet ili vrh noža.

U pratnji službenika pravosuđa, 24-godišnjaka je odvezla Hitna pomoć. Prema rečima njegovog advokata, bio je pri svesti.

Izricanje kazne je nastavljeno u utorak popodne. To je bilo moguće jer je optuženi sebe učinio nesposobnim za suđenje, rekao je advokat.

Neposredno pre incidenta, muškarac je osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva iz nehata. Optužen je da je ubio svog 28-godišnjeg cimera ubodom noža kroz lobanju u decembru 2022. godine u Flenzburgu.

Uprkos hitnoj operaciji, muškarac je preminuo od uboda nekoliko dana nakon zločina. Počinilac je u početku pobegao, ali je uhapšen u Lilu, u Francuskoj, tri i po nedelje nakon zločina.

Državni tužilac je uveren da je između njih dvojice bilo i svađe pre zločina.

(Kurir.rs/Fenix magazin/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track