"AKO POČNE RAT RUSIJE I NATO, NEĆEMO IMATI IZBORA" Medvedev ponovo preti! Nema rovova i artiljerije, odgovor će biti ZASTRAŠUJUĆ
Foto: Youtube/Insider Tech/Правительство России

"AKO POČNE RAT RUSIJE I NATO, NEĆEMO IMATI IZBORA" Medvedev ponovo preti! Nema rovova i artiljerije, odgovor će biti ZASTRAŠUJUĆ

Planeta -

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije i bivši predsednik te zemlje Dmitrij Medvedev nazvao je izjave zapadnih političara o navodnom mogućem sukobu Rusije sa NATO i Evropskom unijom "izuzetno opasnim brbljanjem".

- Sunak, Šolc, Makron, norveški, finski, poljski i drugi lideri iz zemalja NATO kažu da moraju biti spremni za rat sa Rusijom - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Medvedev je istakao da se, iako je ruska strana više puta izjavljivala da ne planira sukob sa NATO i zemljama Evropske unije, "izuzetno opasno brbljanje na ovu temu nastavlja".

- Razlozi su očigledni. Neophodno je skrenuti pažnju birača kako bi se opravdalo trošenje milijardi dolara na gnusnu Ukrajinu.

- Uostalom, ogromne sume novca se ne troše na rešavanje socijalnih problema u ovim zemljama, već na rat u zemlji koja je umiruća i strana poreskim obveznicima, čije stanovništvo je izbeglo po Evropi i teroriše lokalno stanovništvo. Stoga, lideri ovih zemalja svakodnevno ponavljaju: moramo se pripremiti za rat sa Rusijom i nastaviti da pomažemo Ukrajini, stoga moramo proizvoditi više tenkova, granata, dronova i drugog naoružanja.

On tvrdi da svi evropski lideri cinično lažu svoje građane.

- Ako, ne daj Bože, dođe do takvog rata, neće ići po scenariju specijalne operacije. Neće se sprovoditi u rovovima sa artiljerijom, oklopnim vozilima, dronovima i opremom za elektronsko ratovanje - napisao je Medvedev, i dodao:

- Dakle, zbog neuporedivosti našeg vojnog potencijala, jednostavno nećemo imati izbora. Odgovor će biti asimetričan. Za zaštitu teritorijalnog integriteta naše zemlje koristićemo balističke i krstareće rakete sa specijalnim bojevim glavama. Ovo je planirano našim vojnim dokumentima i svima je poznato. Biće to apokalipsa. Kraj svega - napisao je on.

- Zbog toga zapadni političari treba da govore svojim biračima gorku istinu, a ne da se prema njima ponašaju kao idiotima bez mozga. Objasnite im šta će se zaista desiti, a ne ponavljajte lažnu mantru o spremnosti za rat sa Rusijom - zaključio je Dmitrij Medvedev.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track