RUSI RAZNELI KAFIĆ U KOME SU UKRAJINSKI OFICIRI SLAVILI IMENOVANJE SIRSKOG? Šokantni detalji napada na mete u Harkovu (VIDEO)
Foto: Screenshot

neverica

RUSI RAZNELI KAFIĆ U KOME SU UKRAJINSKI OFICIRI SLAVILI IMENOVANJE SIRSKOG? Šokantni detalji napada na mete u Harkovu (VIDEO)

Planeta -

Ruske snage pogodile su navodno prethodne noći kafić u Harkovskoj oblasti gde se održavala proslava ukrajinskih oficira povodom imenovanja Aleksandra Sirskog za novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine!

To je za RIA rekao koordinator nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedev.

- Pogođen je kafić u gradu Veliki Burluk na istoku Harkovske oblasti. Tada su se oficiri iz te oblasti okupili u kafiću da proslave unapređenje generala Sirskog na mesto glavnokomandujućeg - rekao je Lebedev.

Takođe je pogođeno skladište nafte ukrajinskih oružanih snaga u Harkovu.

Lebedev navodi da je tamo bilo skladišteno gorivo za ukrajinske snage i da su pripadnici lokalnog pokreta otpora pratili situaaciju i da je rezervoar uništen u trenutku kad je tamo bila maksimalna količina goriva.

- Oštećena su i skladišta koja se nalaze pored skladišta nafte i određena količina opreme među kojima su i cisterne za gorivo. Za sada je poznato da je uništeno 11 jedinica opreme - rekao je Lebedev.

Navodno je pogođena i jedna od susednih zgrada u kojoj su bili stacionirani ukrajinski vojnici i pripadnici nacionalističkihh bataljona koji su dolazili po gorivo.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:50

RUSI POKREĆU OFANZIVE NA VAŽNE DATUME, A JEDAN SLEDI USKORO! Stručnjaci: Spremno 500.000 novih vojnika, ukopavanje ne pomaže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track