MOĆNI S-350 NALETEO NA MINSKO POLJE: Šokantan snimak iz Ukrajine, raznet najnoviji ruski PVO lanser, posada napravila KOBNU GREŠKU
Foto: Printscreen/YouTube

neverica

MOĆNI S-350 NALETEO NA MINSKO POLJE: Šokantan snimak iz Ukrajine, raznet najnoviji ruski PVO lanser, posada napravila KOBNU GREŠKU

Planeta -

Lanser najnovijeg ruskog PVO kompleksa S-350 Vitjaz raznela je protivtenkovska mina.

Telegram kanal Špijunski dosije navodi da se nesvakidašnji incident dogodio pre nekoliko dana na teritoriji Luganske oblasti koja se nalazi pod ruskom kontrolom.

Eksplozija je teško oštetila donje postrojenje samohodnog lansera 50P6 iz PVO sistema S-350.

Takođe se navodi da je ruska posada tokom noćne vožnje naletela na minsko polje i da nije bilo povređenih. Projektili koji su se nalazili na lanseru nisu eksplodirali što je spasilo živote posade i vozilo od potpunog uništenja. Rusi su prema svemu sudeći naleteli na sopstvenu minu s obzirom na to da se radi o delu teritorije koja je pod njihovom kontrolom.

Telegram kanal kaže da se oštećeni lanser i dalje nalazi na mestu gde je eksplodirao i da se evakucija odlaže zbog velikog broja protivtenkovskih mina koje su postavljene oko njega.

Sistem PVO S-350 Vitjaz trebalo bi da zameni sisteme PVO S-300PS i Buk-M1-2. Namenjen je za odbranu strateški važnih objekata od masovnih vazdušnih udara. Navodi se da je kompleks navodno sposoban da istovremeno odbija udarce različitih sredstava vazdušnog napada iz različitih pravaca.

S-350 se prema izveštajima ruskih medija pojavio u Ukrajini 2023. godine.

(Kurir.rs/Militarniy/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track