DEČAK UPAO U KOMU NA PROSLAVI ROĐENDANA: Iznenada mu pozlilo, danima se bori za život, porodica prolazi kroz NOĆNU MORU (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

tuga

DEČAK UPAO U KOMU NA PROSLAVI ROĐENDANA: Iznenada mu pozlilo, danima se bori za život, porodica prolazi kroz NOĆNU MORU (VIDEO)

Planeta -

Dečak se iznenada razboleo i upao u komu tokom rođendanske posete Njujorku!

Porodica iz teksasa prolazi kroz noćnu moru nakon što su otišli u Njujork kako bi tamo proslavili rođendan desetogodišnjaka koji se već 7 dana nalazi na odeljenju za intenzivnu negu nakon što mu je iznenada pozlilo.

Odlazak u Njujork bio je rođendanski poklon za Rajkera ​​Stipika kome je bila želja da poseti Veliku jabuku.

David Stipik, otac dečaka, rekao je da mu je na deseti rođendan njegovog sina poslednja stvar na umu bila da bi se dečak mogao razboleti.

- Vaše dete je srećno i zdravo i ima 10 godina i pretpostavljate da će tako i ostati - rekao je Stipik za Fox.

Međutim, na putu do Svetskog trgovinskog centra, Rajkerovo zdravlje se skroz promenilo, a dečak je roditeljima rekao da doživljava najgoru glavobolju koju je ikada imao.

Nekoliko trenutaka kasnije slavljenik je povratio i legao blizu klupe. Odvezli su ga u bolnicu gde su ga lekari stavili u medicinski indukovanu komu.

Lekari su rekli roditeljima da veruju da je dečak možda doživeo arteriovensku malformaciju što je abnormalna veza između njegovih arterija i vena i može izazvati krvarenje u mozak ili kičmenu moždinu. Naveli su i da je doživeo aneurizmu unutar arterija i vena što je dovelo do njegovog nesnosnog bola.

Hirurzi su morali da izbuše rupu u dečakovoj lobanji da bi odveli krv i tečnost i uklonili zgrušavanje. Doktori i dalje moraju da urade magnetnu rezonancu pre nego što porodici daju zvaničnu dijagnozu.

Stipikovi se mole da im se sin probudi iz kome i da dobiju odgovore na mnoga pitanja o zdravlju njihovog sina.

- Nikada nismo očekivali da će to biti naša realnost, ali jeste - rekao je Stipik.

Porodični sistem podrške, uključujući njihovu crkvu u Teksasu , okupio se oko porodice tokom njihove noćne more. Glavni pastor njihove crkve otvorio je GoFundMe nalog koji je skupio više od 78.000 dolara dobrotvorne pomoći za samo nekoliko dana.

- Nemam reči da se zahvalim svima - rekao je Stipik.

(Kurir.rs/Fox/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

09:48

SMEJALI SE DOK MU SE GLAVA PUNILA KRVLJU! Jezivo svedočenje oca koji je izgubio sina na radu: Pao u KOMU, ISTI DAN DOBIO OTKAZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track