ISKOPAVAJU SE GROBNICE NA JUGU GAZE: Izraelska vojska upala u glavnu bolnicu, sprovodi se TEŽAK NAPAD (VIDEO)
Foto: X@manniefabian

rat i dalje traje

ISKOPAVAJU SE GROBNICE NA JUGU GAZE: Izraelska vojska upala u glavnu bolnicu, sprovodi se TEŽAK NAPAD (VIDEO)

Planeta -

Izraelski specijalci izvršili su raciju u bolnici Naser u gradu Kan Junis na jugu Gaze, saopštila je izraelska vojska, navodeći da ima verodostojne informacije da se u objektu mogu nalaziti tela izraelskih talaca, prenosi Rojters.

„Mi sprovodimo precizne spasilačke operacije, kao što smo radili i u prošlosti, gde naši obaveštajni podaci ukazuju da možda ima tela talaca“, navodi se u saopštenju vojske.

Vojska ove dokaze nije objavila. Hagari je rekla da snage ID „sprovode preciznu i ograničenu operaciju unutar bolnice Naser“.

Ministarstvo zdravlja Gaze potvrdilo je da su izraelske snage napale glavnu bolnicu u južnom delu teritorije.

Bolnica Naser je u velikoj meri prekinuta nedeljama borbi. Juče su hiljade raseljenih Palestinaca koji su se tamo sklonili počele da beže nakon što je Izrael objavio da je za njih otvorio koridor za bekstvo.

Doktori su saopštili da je tokom noći u izraelskoj vatri na objektu ubijen jedan pacijent i ranjeno šestoro drugih.

Izraelske snage otvorile su vatru na glavnu bolnicu u južnoj Gazi u četvrtak rano, ubivši jednog pacijenta i ranivši još šest, rekli su lekari, dok je vojska pokušavala da evakuiše hiljade raseljenih ljudi iz medicinskog kompleksa koji je uglavnom odsečen borbama.

Dr Ašraf Al-Kidra, portparol Ministarstva zdravlja, rekao je: „Izraelska okupacija upada u medicinski kompleks Naser i pretvara ga u vojnu kasarnu nakon što je srušio južni zid i ušao sa njega."

Izraelski vojni buldozeri kopaju masovne grobnice koje su iskopane unutar kompleksnih zidova, rekao je dr Al-Kidra.

(Kurir.rs./ CNN / Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:45

GAZA JE SADA OGROMNA DEČJA GROBNICA! Dugogodišnji dopisnici iz Nemačke i Turske za Kurir: Organizacije bezbednosti SU NEMOĆNE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track