MEDVEDEV: Ovo su uslovi za ostvarenje ciljeva specijalne vojne operacije u Ukrajini
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

MEDVEDEV: Ovo su uslovi za ostvarenje ciljeva specijalne vojne operacije u Ukrajini

Planeta -

Rusiji je potrebno da potpuno osigura svoje interese, uključujući da stvori „zaštitni kordon“ koji će biti odbrana od raznih pretenzija na ruske teritorije, granatiranja, ofanzivnih operacija i tek nakon toga se može smatrati da su zadaci specijalne vojne operacije u Ukrajini ispunjeni, izjavio je zamenik predsednika SB Rusije Dmitrij Medvedev.

„Neophodno je da potpuno obezbedimo naše interese. Šta to znači? Kao prvo – potrebno je ispuniti zadatke SVO, o kojima je govorio ruski predsednik Vladimir Putin. Kao drugo – treba stvoriti neophodan zaštitni kordon koji će štititi od svih pretenzija na naše teritorije: ne samo od granatiranja, već i od aktivnih ofanzivnih operacija. Samo u tom slučaju biće moguće potvrditi da su zadaci ispunjeni“, naglasi je Medvedev.

Zvaničnik je, pored toga, u intervjuu ruskim medijima naglasio da je zauzimanje Avdejevke bio težak zadatak, iako su ukrajinske snage više godina tamo stvarale uporište, ali ruska vojska se sa tim odlično izborila.

Medvedev je naglasio da je zauzimanje Avdejevke takođe veliki uspeh i da su svi koji su učestvovali u toj operaciji heroji.

On je dodao da o tome treba otvoreno govoriti.

Podsećamo, Avdejevka se nalazi u DNR, severno od Donjecka. Ukrajinske Oružane snage pretvorile su grad u moćno utvrđeno područje. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. februara da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad gradom Avdejevka u DNR. Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskim vojnicima na uspehu i važnoj pobedi.

Kurir.rs/RIA Novosti

Bonus video:

05:52

MEDVEDEV PRETI ARMAGEDONOM: Blef il OZBILJNO upozorenje?! Stručnjaci: Nemačka bi da udari šamar Rusiji, a AMERIKA NEŠTO MNOGO GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track