IMALA JE KAMEN OKO VRATA Telo devojčice nađeno je u reci: Detalji o čoveku koji je kriv za njenu smrt LEDE KRV
Foto: Family Photo/Polk County Sheriff's Office

IMALA JE KAMEN OKO VRATA Telo devojčice nađeno je u reci: Detalji o čoveku koji je kriv za njenu smrt LEDE KRV

Planeta -

Don Stiven Mekdugal, porodični prijatelj optužen za ubistvo 11-godišnje Odri Kaningem u Livingstonu u Teksasu, sada je optužen za teško ubistvo, saopštio je sud.

Mekdugalu, koji je već bio u zatvoru u vezi sa nepovezanim slučajem napada, određeno je zadržavanje bez kaucije.

Istražitelji kažu da je Mekdugal pristao da odvede devojčicu na stanicu školskog autobusa ujutru kada je nestala, ali ona nikada nije stigla u školu. U žalbi, zamenik šerifa je rekao da postoje dokazi da je „Mekdugal lagao o tome šta je radio 15. februara 2024.

Veliki kamen pronađen je vezan oko tela devojčice, kaže se u sudskom dokumentu.

- Korišćeno uže bilo je isto kao uže koje je primećeno u Mekdugalovom vozilu na zaustavljanju dva dana ranije - navodi se u žalbi.

Porodica je mislila da je Mekdugal odveo devojčicu niz ulicu do autobuske stanice. Ali ona nikada nije stigla u školski autobus ili u svoju učionicu, a torba koja je podsećala na njen jarko crveni ranac kasnije je pronađena u blizini lokalne brane.

Audrii Cunningham
foto: Family Photo/Polk County Sheriff's Office

Njeno telo pronađeno je u utorak u reci Triniti, nizvodno od rezervoara u blizini mesta gde je pronađen ranac. To je bila jedna od nekoliko lokacija koje je Mekdugal rekao istražiteljima da je obišao u vreme njenog nestanka, rekao je šerif Bajron Lajons.

Istražitelji su locirali telo koristeći zapise mobilnog telefona, video analizu i informacije od Mekdugala, rekao je Lajons.

Da bi pomogli u otkrivanju tela, rekao je Lajons, vlasti za upravljanje vodama usporile su tok vode iz rezervoara jezera Livingston - jednog od najvećih rezervoara u državi, sa 83.000 hektara površine - omogućavajući da se nivo reke povuče dovoljno da otkrije telo.

Mekdugal, koji je inače prijatelj devojčicinog oca, živeo je u prikolici na porodičnom imanju i ponekad je vodio devojčicu da stigne na školski autobus u komšiluku, rekao je šerif. On je bio glavna osoba od interesa za njen nestanak dok su vlasti mahnito pretraživale ruralni grad Livingston u istočnom Teksasu - oko 70 milja severoistočno od Hjustona, rekao je on.

Mekdugal se pridružio naporima u potrazi i čak je viđen kako kuca na vrata komšiluka i pita da li je neko video devojčicu, rekao je šerif za CNN. Ali Lajons nije verovao da su njegovi napori bili iskreni.

- Za mene, to mi jednostavno govori da je on pokušavao da stvori privid da nema nikakvu ulogu ili da nije kriv za njen nestanak - rekao je Lajons u utorak. .

U danima nakon što je devojčica nestala, Mekdugal je u nekoliko komentara na društvenim mrežama tvrdio da nije kriv za njen nestanak i da nije „učinio ništa loše“.

- Nisam kriv - stoji u komentaru sa naloga ispod objave na Fejsbuk stranici „True Crime Societi“ dan nakon što je prijavljen nestanak.

- Bio sam tamo i ispitivan sam. Ne bežim niti se krijem - napisao je Mekdugal pre nego što je ponovo prokomentarisao i rekao: „Učinio sam sve što sam mogao da pomognem da je pronađem. Nisam učinio ništa loše.”

Mekdugal ima dugu kriminalnu istoriju koja datira najmanje od 2003. godine, sa osudama za nasilne zločine i jednom za privođenje deteta, prema sudskim spisima u nekoliko teksaških okruga.

Godine 2007. osuđen je za mamljenje deteta u okrugu Brazorija u Teksasu. Sudski zapisnici pokazuju da je osuđen na dve godine zatvora, ali mu je uračunato 527 dana.

Mekdugal je takođe osuđen 2010. i 2019. godine za teški napad oružjem.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track