DOBIO NOVI IDENTITET, ALI TO NIJE BILO DOVOLJNO: Isplivao lažni pasoš ubijenog ruskog pilota, pretpostavka je da su mu ga DALI ONI
Foto: X/FirilFor

maksim kuzminov

DOBIO NOVI IDENTITET, ALI TO NIJE BILO DOVOLJNO: Isplivao lažni pasoš ubijenog ruskog pilota, pretpostavka je da su mu ga DALI ONI

Planeta -

U Španiji se pretvarao da je Igor Ševčenko - to je bilo izmišljeno ime Maksima Kuzminova, naznačeno u ukrajinskom pasošu broj GG843153.

Na fotografiji u dokumentu do koje su reporteri uspeli da se dokopaju, on izgleda potpuno isto kao i ranije: iste šiške i crte lica, isti izgled kakav je ostao upamćen u Rusiji i Ukrajini u avgustu prošle godine, kada je prešao liniju kontakta helikopterom Mi-8 i predao se kijevskim vlastima u Harkovu.

Bivši ruski vojnik Maksim Kuzminov ubijen u Viljahojosi u Alikanteu 13. februara - ušao je u Španiju koristeći pravi pasoš, ali pod lažnim imenom. Pretpostavlja se da su mu dokument dale ukrajinske vlasti.

Igor Ševčenko, Maksim Kuzminov
foto: Printscreen/elperiodico.com

Pasoš u posedu Kuzminova izdat je 22. septembra prošle godine. U njemu se navodi da je rodom iz Donjecka, rođen 15. septembra 1990. godine – odnosno, ima 33 godine, pet godina je stariji nego što je zapravo bio.

Civilna garda još nije potvrdila da telo pronađeno 13. februara pripada Kuzminovu.

Izvori publikacije, međutim, ne isključuju da je ubistvo moglo biti delo običnih kriminalaca ili članova kriminalne grupe i da nije imalo veze sa špijunskim aktivnostima.

(Kurir.rs/ Inosmi.ru/ Preneo:T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track