OBARANJE MOĆNOG RUSKOG AVIONA: Ukrajina preuzela odgovornost, Rusi kažu da su ga oni srušili u "prijateljskoj vatri"! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

OBARANJE MOĆNOG RUSKOG AVIONA: Ukrajina preuzela odgovornost, Rusi kažu da su ga oni srušili u "prijateljskoj vatri"! (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je večeras saopštila da ona preuzima odgovornost za drugo obaranje leteće radarske stanice nad Azovskim morem i da je akcija izvedena uz saradnju ukrajinskih obaveštajaca i PVO koja je lansirala raketu i pogodila avion.

Međutim, ostaje jedna dilema, sa čim je Ukrajina pogodila rusku leteću radarsku stanicu A-50 baš iznad Azovskog mora i kako je ta letelica pala u Krasnodarskom kraju nekih 222 km vazdušne linije od prve linije fronta kod Hersona.

Ukrajinske snage protivvazdušne odbrane, koje verovatno koriste raketnu bateriju zemlja-vazduh MIM-104 “Patriot” u blizini linija fronta.

Za sada ruska strana se nije oglasila o obaranju ove letelice, ali su društvene mreže bukvalno preplavljene snimcima pogotka i pada letelice.

S druge strane navodi se da je Berijev A-50U zapravo oboren prijateljskom vatrom odnosno ruskim PVO sistemom stacioniranim u okolini Marijupolja.

I ovaj drugi ruski avaks oboren je blizu mesta gde je pogođen i prvi, i da letelica nije odmah pala nego je jedno kraće vreme letela do kopna pre nego što se srušila.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track