RUSI DALI POSLEDNJI UDARAC! Uništena rezervna municija i oružje NATO snaga kod Avdijevke: "Naši momci su sve završili"
Foto: AP Evgeniy Maloletka

RUSI DALI POSLEDNJI UDARAC! Uništena rezervna municija i oružje NATO snaga kod Avdijevke: "Naši momci su sve završili"

Planeta -

Ruske snage uništile su rezervnu municiju i naoružanje ukrajinskih trupa u rejonu sela Orlovka kod Avdijevke, potvrdio je za TASS savetnik šefa DNR Igor Kimakovski.

"U pravcu Avdijevke kod sela Orlovka, pre nekoliko sati, uništena je municija, a sa njom i čitav arsenal raznih bacača granata u pakovanju tipičnom za NATO oružje i sa specifičnim obrisima. Ukrajinski vojnici su to oružje prebacivali preko proteklih dana veoma pažljivo i, kako se mislilo, neprimećeno uzimajući u obzir sve objektivne kontrolne podatke, ovo je bio rezervni arsenal, koji su naši momci uništili jednim preciznim pogotkom", rekao je Kimakovski.

Prema njegovim informacijama, detonacija municije na pozicijama ukrajinskih trupa dovela je do velikih gubitaka među ljudstvom.

Podsećamo, tokom haotičnog povlačenja iz Avdijevke, Rusija je zarobila i ubila stotine ukrajinskih vojnika. Iako američki zvaničnici tvrde da gubitak industrijskog gradića u Donjeckoj oblasti nije strateški značajan za Ukrajinu, moglo bi se pokazati upravo suprotno.

Naime, pad grada, koji su Rusi pokušavali zauzeti poslednjih deset godina, i zatočenje stotina vojnika mogli bi ozbiljno da narušei moral ukrajinske vojske dok se Kijev bori s nedostatkom vojnih snaga i pokušava da privuče nove regrute.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track