CRNE SLUTNJE MARIJE ZAHAROVE UZDRMALE JAVNOST! "Situacija na frontu je MONSTRUOZNA" - prognoze NISU SJAJNE
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

CRNE SLUTNJE MARIJE ZAHAROVE UZDRMALE JAVNOST! "Situacija na frontu je MONSTRUOZNA" - prognoze NISU SJAJNE

Planeta -

Situacija na frontu za ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog je monstruozna i katastrofalna, a njima neće pomoći ni izjava francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja vojske u Ukrajinu, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u emisiji radio stanice Sputnjik, piše Tas.

"Situacija na frontu, za režim u Kijevu, je monstruozna i katastrofalna. Ništa ih ne može spasiti: niti direktne laži sa minimiziranjem gubitaka, niti samohvale", rekla je Zaharova.

"Ljudi shvataju da su izdani i prevareni. I u tom kontekstu potrebna je neka vrsta svetle, sa njihove tačke gledišta, moćne izjave koja bi na neki način inspirisala ljude u redovima Oružanih snaga Ukrajine, u redovima ukrajinskih državljana koji se teraju na klanje, da će im pomoći u inostranstvu."

Podsećanja radi, dan posle sastanka lidera 25 članica NATO i EU na samitu na kome se vodila rasprava o tome da li će pojedine članice NATO pakta poslati vojsku u Ukrajinu oglasio se generalni sekratar NATO pakta Jens Stoltenberg i stavio tačku na razmišljanja francuskog predsednika Emanuela Makrona.

"Saveznici u NATO-u pružaju podršku Ukrajini bez presedana. To radimo od 2014. godine i pojačali smo podršku od invazije u punom obimu. Ali nema planova za borbene trupe NATO-a na terenu u Ukrajini", rekao je Stoltenberg.

Da od slanja NATO vojnika nema ništa potrvrdio je i nemački kancelar Olaf Šolc.

On je rekao: "NATO i evropske zemlje neće slati svoje kopnene snage u Ukrajinu" i sa time se suprostavio direktno Emanuel Makronu.

Protiv slanja vojski članica NATO pakta oglasio se i premijer Grčke Kirijakos Micotakis, koji je rekao da se "Grčka protivi slanju vojnika u Ukrajinu".

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:28

ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track