"TUKLI SU NAS I OPLJAČKALI, A ONDA SU...": Jeziv video blogera koji su putovali kroz Indiju, a detalji napada LEDE KRV U ŽILAMA
Foto: X/Slatzism

HOROR

"TUKLI SU NAS I OPLJAČKALI, A ONDA SU...": Jeziv video blogera koji su putovali kroz Indiju, a detalji napada LEDE KRV U ŽILAMA

Planeta -

Španski blogerski par Vinsente i Fernando, koji su bili na motociklističkom putovanju kroz Indiju, objavio je na društvenim mrežama da ih je grupa muškaraca napala, opljačkala i silovala Fernandu.

Oni su 1. marta objavili snimak na kome se vide modrice i otok na licu, dok oboje izgledaju potreseno. Oni su španskim medijima rekli da su napadnuti u okrugu Dumka u indijskoj državi Džarkand, popularnoj turističkoj destinaciji.

Tu su se zaustavili na putu za Nepal da se odmore i postavili šator u blizini pijace Hansdiha. Nakon što su zaspali, kako tvrde, sedam mladića je upalo u šator i napalo ih.

"Sedmorica me je silovala"

"Sedmorica muškaraca me je silovala. Tukli su nas i opljačkali, iako nisu odneli mnogo stvari jer su imali nameru da me siluju", rekala je Fernanda na španskom na snimku i dodao da su im pretili da će ih ubiti.

"Savladali su nas. Stavili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti", kaže Vinsente na jednom od video snimaka. "Fernanda je silovana. Njih sedam. Sedam ljudi. Kučkini sinovi", dodao je on.

"Usta su mi slomljena, ali Fernanda je bila gora od mene. Udarali su me šlemom po glavi", kaže Fernando na jednom od video snimaka koji su u međuvremenu izbrisani sa društvenih mreža.

Policija Dumka rekla je novinarima da je španski par prebačen u lokalnu bolnicu na lečenje. "Par je govorio mešavinu španskog i engleskog, pa ih patrolni tim u početku nije razumeo. Ali su delovali vidno povređeni, pa su odvedeni na lečenje", kazali su iz policije i dodali da su potom navodno silovanje pomenuli lekari.

Četvorica su uhapšena, trojica su još u bekstvu. Policija ne pominje silovanje

Policija je kasnije dodala da je uhapsila četvoricu muškaraca, a da još trojicu traga. Njihov identitet još nije poznat, ali se zna da se traga za njima jer su tukli Fernandu. Silovanje se ne pominje.

Bi-Bi-Si je kontaktirao i brazilsku ambasadu u Indiji, koja je saopštila da su Fernanda, koja ima dvojno brazilsko-špansko državljanstvo, i Vinsente žrtve ozbiljnog napada. Iz ambasade su za Bi-Bi-Si rekli da su kontaktirali ženu preko lokalnih zvaničnika, kao i španske ambasade, pošto je par koristio španske pasoše za ulazak u Indiju.

Vinsente i Fernanda su poznati na društvenim mrežama po svom kanalu Vuelta Al Mundo En Moto (španski: Oko sveta na motociklu) i proputovali su više od 60 zemalja otkako su pre pet godina započeli svoj put oko sveta iz Barselone.

Na svojim motociklima prešli su 170.000 kilometara. Oni su ambasadori KLM motocikala, a na Instagramu, gde dokumentuju svoja putovanja, imaju preko 122.000 pratilaca.

Indija i veliki problem silovanja

Ovo je podsetilo na slučaj grupnog silovanja u Indiji iz 2012. i ubistvo mlade žene u autobusu u Delhiju što je dovelo do masovnih protesta i promena zakona o silovanju u zemlji. Međutim, svake godine se prijavljuju desetine hiljada silovanja, a aktivisti kažu da je put do rešavanja problema još dug.

Tokom vikenda, nekoliko žena je podelilo svoje priče o suočavanju sa neželjenom seksualnom pažnjom tokom putovanja u Indiju. Šefica indijske Nacionalne komisije za žene Rekha Sharma takođe je izazvala kritike nakon što je odgovorila na objavu američkog novinara koji je napisao da mu je Indija jedno od omiljenih mesta, ali da je „nivo seksualne agresije“ bio svedok dok je tamo živeo, "To je drugačije mesto na kome je bio."

Takođe je naveo nekoliko primera seksualnog zlostavljanja žena koje je poznavao.

„Da li ste ikada prijavili incident policiji“, napisao je Šarma. "Ako ne, onda ste potpuno neodgovorna osoba. Pisati samo na društvenim mrežama i klevetati celu državu nije dobar izbor", dodala je ona.

Ljudi su na njen odgovor reagovali žestokim kritikama.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

04:45

AKO SE SILOVANJE NE PRIJAVI NAKON 72 ČASA SUĐENJE JE ĐAVOLSKI TEŽAK POSAO! Advokat: Postoji način da se olakša žrtvama, evo i koji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja