"POCEPAJTE LISTIĆE, GLASAJTE ZA DRUGE": Julija Navaljnaja pozvala na masovni protest, pa poslala OŠTRU PORUKU
Foto: AP Jeanfrancois Badias

izbori u rusiji

"POCEPAJTE LISTIĆE, GLASAJTE ZA DRUGE": Julija Navaljnaja pozvala na masovni protest, pa poslala OŠTRU PORUKU

Planeta -

Julija Navaljnaja, udovica opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, pozvala je Ruse da se pridruže protestu na dan izbora u podne 17. marta i da glasaju protiv predsednika Vladimira Putina ili iskasape svoje glasačke listiće.

U video snimku na Jutjubu, Navalnaja je rekla da joj je dalo nadu ogromna gužva koja se prošle nedelje okupila na sahranu njenog supruga, koji je umro u arktičkoj kaznenoj koloniji 16. februara.

Kako prenosi Reuters, ona je pozvala ljude da se pridruže akciji 17. marta. Ideja je bila da ljudi mogu da dođu protest, bez ikakvog rizika od hapšenja, tako što će svi masovno izaći u isto vreme na dan izbora u gradovima širom zemlje.

"Moramo da pokažemo da postojimo"

"Moramo da iskoristimo dan izbora da pokažemo da postojimo i da nas ima mnogo. Mi smo pravi, živi ljudi, a protiv Putina smo. Treba da dođete na biračko mesto istog dana i u isto vreme. – 17. marta u podne“, rekla je Julija Navaljnaja.

"Šta dalje? Izbor je na vama. Možete glasati za bilo kog kandidata osim za Putina. Možete prekrižiti glasački listić, možete na njemu velikim slovima napisati 'Navaljni'. Pa čak i ako ne vidite smisao glasanja uopšte, možeš samo da dođeš i staneš na biračko mesto, pa da se okreneš i odeš kući“, rekla je ona.

Od smrti njenog supruga, Navaljnaja je obećala da će nastaviti njegov rad i imala je nekoliko političkih nastupa visokog profila na Zapadu, uključujući sastanak sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom i obraćanje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji i Evropskom parlamentu.

(Kurir.rs/ Reuters/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

05:17

JULIJA - ŽENA IZ SENKE, PRIČA SE DA JE BILA UTICAJNIJA OD NAVALJNOG! Dimitrijević šokirao tvrdnjama: DOBIJALA JE NOVAC SA ZAPADA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track