"KAD MOGU AMERIKANCI U IRAKU I U JUGOSLAVIJI, MOŽEMO I MI" Putin poslao jasnu poruku svetu: Zašto drugima nije dozvoljeno isto?
Foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

direktno u metu

"KAD MOGU AMERIKANCI U IRAKU I U JUGOSLAVIJI, MOŽEMO I MI" Putin poslao jasnu poruku svetu: Zašto drugima nije dozvoljeno isto?

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin govorio je o odnosima sa Srbijom i globalnim događanjima, obraćajući se učesnicima Svetskog festivala mladih u Sočiju, a potom se dotakao i kršenja međunarodnog prava.

"Odnosi Rusije i Srbije su posebne prirode, istorijski duboki, o tome uvek govorim sa posebnom toplinom jer vekovima su Srbi najpouzdaniji saveznici Rusije. Mi to znamo, pamtimo i cenimo", rekao je Putin.

Putin: U Iraku i Jugoslaviji SAD su štitile svoje vitalne interese, zašto drugima nije dozvoljeno isto?

Spomenuo je Jugoslaviju kao primer američkog kršenja međunarodnog prava, kritikovao je po njegovom viđenju monopol Sjedinjenih Američkih Država i njihove politike te je rekao da je upravo SAD pustio duha iz boce zaobilazeći Veće bezbednosti UN-a kada im je to bilo u interesu.

"Većina svetskih zemalja nije zadovoljna jačanjem monopola SAD. Vašington je sam pustio duha iz boce zaobilazeći Veće bezbednosti UN-a u Iraku, Jugoslaviji, kao i u mnogim drugim slučajevima. A ako je to dozvoljeno, zašto drugim zemljama nije dozvoljeno da štite svoje vitalne interese na isti način", upitao je Putin.

(Kurir.rs/RT Balkan/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:30

PUTIN JE POVEZAO LJUDSKU ISTORIJU, ZATO POZIVA SRBE Analiza intervjua za zapadne medije: Ovo je rekao za oslonjanje Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track