RUSIJA TRAŽI SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI O UKRAJINI: NATO da objasni prevrtljivu logiku, Nemci planiranje napada na Krimski most
Foto: EPA

RUSIJA TRAŽI SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI O UKRAJINI: NATO da objasni prevrtljivu logiku, Nemci planiranje napada na Krimski most

Planeta -

Rusija je zatražila da za 22. mart bude zakazan sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Ukrajini, izjavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

„Bilo bi lepo da nam predstavnici NATO u Savetu bezbednosti objasne njihovu prevrtljivu logiku. Prvobitno su rekli da NATO treba da se proširi na Ukrajinu, jer Rusija nikada ne bi napala članicu NATO, a sada čujemo da Rusiji ne može da se dozvoliti da pobedi u Ukrajini, jer će posle toga napasti i NATO“, rekao je Poljanski, prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, o tim stvarima, „koje su neprijatne za zapadne kolege“, detaljno će se razgovarati na sednici Saveta bezbednosti 22. marta.

Ruski diplomata je istakao da stalni predstavnik Francuske pri UN Nikola de Rivijer na današnjoj sednici Saveta bezbednosti nije rekao ništa o inicijativi francuskog predsednika Emanuela Makrona da zapadne zemlje pošalju svoju vojsku u Ukrajinu.

Poljanski je dodao ni da zamenik američkog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Robert Vud „ništa nije rekao o mreži tajnih baza“ koje je CIA postavila na ukrajinskoj teritoriji u proteklih osam godina.

Istakao je da je šteta i što se na današnjem sastanku nije oglasio „obično veoma aktivan nemački ambasador“.

„Bilo bi zanimljivo čuti njegove komentare u vezi sa razgovorom visokih nemačkih vojnih zvaničnika o tome kako da pomognu Ukrajincima da unište Krimski most i da izvrše udare dublje na teritoriju Rusije“, kazao je Poljanski.

Kurir.rs/Fonet/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track