MUŠKARAC DAO OTKAZ I PRESELIO SE NA JUŽNI POL! Plata je NEVEROVATNA, a uslovi života su surovi: "Najgore je..." (FOTO)
Foto: Foto: Printscreen/ Instagram/thejeffcapps

nesvakidašnja priča

MUŠKARAC DAO OTKAZ I PRESELIO SE NA JUŽNI POL! Plata je NEVEROVATNA, a uslovi života su surovi: "Najgore je..." (FOTO)

Planeta -

Džef Kaps (33) je radio kao mehaničar u Denveru, kada mu je prijatelj rekao da stanica Amundsen-Skot na Južnom polu traži radnike.

“Tražili su mehaničara za motorne sanke i nisam dugo razmišljao. Radi se šest meseci godišnje, a plata je 80.000 dolara”, otkrio je Džef.

On je medijima ispričao neverovatnu priču o životu na -70 stepeni Celzijusa, usred smrznute nedođije, dok su prve komšije udaljene 1.000 kilometara.

U pomenutoj stanici naučnici proučavaju klimatske promene i pokušavaju da odgonetnu tajne svemira.

On često mora da radi na otvorenom, po veoma hladnom vremenu, popravljajući vozila. Jednom je temperatura pala na -76 stepeni, a osećaj opisuje kao “nadrealan”:

“Pomislili biste da ćete se smrznuti, ali to je suva hladnoća, tako da zapravo i nije loše. Najčudnije je što nikada nisam imao drhtavicu. Najgore je kad osetite mraz na nepokrivenom delu kože, kao da vas ubadaju nožem”, objasnio je.

Kada je Džef poslednji put izbrojao stanovnike stanice bilo ih je 43. Među njima je bila i Mišel (33), njegova sadašnja partnerka.

“Gradite izuzetno blisku zajednicu, jer svaki dan viđate iste ljude. Svi smo velika porodica, svađamo se, ali i poštujemo. Ovde su zabave legendarne, morate da budete kreativni. Nemate gde drugde da odete, pa se potrudite”, zaključuje Džef.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track