DESETKOVANI: Tokom pokušaja proboja ruske granice Ukrajina izgubila 234 borca!
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen, Shutterstock

DESETKOVANI: Tokom pokušaja proboja ruske granice Ukrajina izgubila 234 borca!

Planeta -

Kijevski režim je izgubio 234 militanata u neuspešnom pokušaju proboja ruske granice, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane .

"Neprijatelj je izgubio 234 militanta, sedam tenkova, tri borbena vozila pešadije Bredli američke proizvodnje i dva oklopna transportera. Nije bilo kršenja državne granice", saopštilo je ministarstvo.

Tako su u oblasti Odnoborovke ruske trupe uništile do 60 ukrajinskih terorista i četiri kamioneta, u Nehotejevki - do 45 militanata, dva tenka i dva oklopna transportera, u oblasti Spodarjušino - više od 100 diverzanata, pet tenkova, tri Borbena vozila pešadije Bredli američke proizvodnje i dva automobila.

Još jedno neprijateljsko inžinjerijsko vozilo je minirano, precizirano je Ministarstvo odbrane.

U utorak, oko tri sata ujutru, ukrajinski militanti su, nakon intenzivnog granatiranja civilnih ciljeva, pokušali da upadnu na teritoriju Belgorodske oblasti u tri pravca: u oblastima Odnorobovke, Nehotejevke i Spodarjušina. Ruska vojska je zajedno sa graničnom službom FSB odbila sve napade i sprečila kršenje granica.

Pored toga, od 8:00 do 8:25, vojska je odbila još četiri napada diverzanata u oblasti Tetkino u Kurskoj oblasti . Teroristi su oterani i pretrpeli su značajne gubitke.

Kurir. rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track