BRUTALNA OSVETA MAFIJE Izrešetali inženjera koji je prekršio OMERTU:Pucali mu u lice, POLICIJA OTKRILA ČIJI POTPIS IMA LIKVIDACIJA
Foto: Profimedia

BRUTALNA OSVETA MAFIJE Izrešetali inženjera koji je prekršio OMERTU:Pucali mu u lice, POLICIJA OTKRILA ČIJI POTPIS IMA LIKVIDACIJA

Planeta -

Atentatori su u utorak u italijanskom gradu Napulju ubili inženjera koji je razotkrio tamošnju građevinsku mafiju. Naoružani su napadači 66-godišnjeg Salvatorea Kopolu upucali u lice na parkingu u Napulju.

Kopola je navodno pre bio blizak klanu Macarela, jednom od najmoćnijih klanova u Kamori, zloglasnoj italijanskoj kriminalnoj organizaciji koja primarno deluje u južnoitalijanskoj regiji Kampaniji.

Kopola je iz klana Macarela izašao i počeo da sarađuje sa italijanskim pravosudnim organima. Policija sumnja da je ubijen jer je prekršio mafijaški zavet ćutnje, tzv. omertu.

Atentatori su ga zaskočili u utorak i potom pobegli. Njihov napad na 66-godišnjeg inženjera navodno niko nije video.

Salvatore Coppola
foto: Profimedia

Policija je telo pronašla nešto nakon 19 sati i konstatovala da njegovo smaknuće nosi Kamorin potpis.

Italijanski novinski portal TODAY napisao je da je Kopola pre bio pod policijskom zaštitom i da ga je ona nedavno ponovno počela da štiti. Inženjer je s policijom sarađivao otprilike 15 godina.

Kopola je 2009. sudjlovao u velikoj finansijskoj operaciji koja je rasvetlila povezanost kriminalnog miljea i građevinsko-nekretninskog sektora na istoku Napulja. U tom se delu grada nalaze delimično razvijene pradavne industrijske zone, a velike investicije slile su se u taj deo grada.

Kopola je italijanskim vlastima otkrio kako je mafija organizovala sivu zonu iznude. Navodno se niti jedna cigla nije mogla iskoristiti bez da se određena suma novca ne da "sistemu". Inženjer je otkrio ko je povezan s tim investicijama i koji su državni zvaničnici potencijalno korumpirani.

Kurir.rs/Jutarnji list/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track