POKUŠAO DA ZAŠTITI SVOJU TRUDNU MAJKU, PA POGINUO: Tragična smrt dečaka uznemirila Ameriku, a za sve je kriv njen BIVŠI DEČKO
Foto: Printskrin / You Tube

užas

POKUŠAO DA ZAŠTITI SVOJU TRUDNU MAJKU, PA POGINUO: Tragična smrt dečaka uznemirila Ameriku, a za sve je kriv njen BIVŠI DEČKO

Planeta -

Jedanaestogodišnji dečak iz Čikaga umro je u sredu dok je pokušavao da zaštiti svoju trudnu majku od njenog bivšeg dečka koji ih je napao nožem i kog su pustili iz zatvora dan ranije.

Krozeti Brend (37) optužen je da je ubo nožem u grudi dečaka i 33-godišnju ženu pre nego što je uhapšen zbog gnusnog ubistva Džejdena Perkinsa, saopštila je Policijska uprava Čikaga .

Brand je u utorak uslovno pušten iz popravnog centra Stejtvil, gde je služio šesnaestogodišnju kaznu zbog invazije na kuću i teškog napada.

"On je silom ušao u kuću svoje bivše devojke u Edžvoteru, Ilinois, i brutalno napao porodicu", rekao je upravnik čikaške policije Lari Sneling tokom konferencije za štampu u petak.

33-godišnja majka dvoje dece krenula je sa decom da ih odvede u školu oko 8 sati ujutro kada je Brand napao.

Jedanaestogodišnji dečak je krenuo da zaštiti svoju majku, koja je izbodena na vratima njihove kuće, od poremećenog kriminalca, prenosi New York Times.

Sneling je takođe primetio da je ženin „petogodišnji sin takođe bio prisutan i bio svedok napada“.

Majka i sin hitno prebačeni u bolnicu

Majka i sin su hitno prebačeni u bolnicu nakon što su policajci stigli na lice mesta i zatekli da ih oboje izbodene „više puta“.

Perkins je po dolasku u bolnicu proglašen mrtvim.

Jayden Perkins
foto: Printskrin / You Tube

Njegova majka je u kritičnom stanju, ali tužioci su rekli da se očekuje da će ona i njena beba preživeti.

„Život nevinog deteta je oduzet dok je pokušao da zaštiti svoju majku prerano, a majka je napadnuta na onome što je trebalo da bude najbezbednije mesto za nju, a to je bio njen dom“, rekao je državni tužilac okruga Kuk Kim Foks.

Brend je snimljen na video snimku kako beži iz kuće i baca "srebrni predmet", kasnije se pokazalo da je to krvavi nož, preko ograde, saopštila je policija.

Majka izlazila sa njim pre 15 godina

Majka, koja je imala „doživotni nalog zaštite" protiv Branda, izlazila je sa zločincem pre više od 15 godina, rekla je šefica detektiva čikaške policije Antoanet Ursiti.

Brend je takođe optužen po jednoj tački za pokušaj ubistva, upad u kuću opasnim oružjem, pljačku,kao i kršenje Naredbe o zaštiti, pokazuju dokumenti optužnice.

Navodni ubica deteta je prethodno pušten na uslovnu slobodu prošle godine u oktobru.

Međutim, Brand je ponovo priveden u februaru nakon što je „pretio žrtvi putem SMS-a – i takođe se pojavio u njenoj kući“, rekao je Foks.

Sneling je rekao da "nema dobar odgovor" zašto je Brand pušten i odložio je pitanje Odeljenju za popravne kazne Ilinoisa.

„Moj osećaj je da nije trebalo da bude“, rekao je Sneling. „Prekršio je uslovnu. Prekršio je nalog zaštite – a to je uključivalo istu vrstu zločina za koje je bio uslovno pušten. Dakle, ovo je neko ko nije trebalo da bude na ulici.”

Foks je primetio probleme u Brandovom slučaju kao „šokantne i tako upadljive“.

„Ma koliko retko, ovo je užasno i moramo da izvršimo procenu – posebno u ovom i drugim slučajevima – kako bismo osigurali da u pravosudnom sistemu nema praznina koje bi omogućile opasnom prestupniku da počini dela koja je učinio.

(Kurir.rs/ The New York post/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:43

ČITALE HOROR PRIČE, PA IZBOLE DRUGARICU NOŽEM! Stručnjaci iznose uzroke ZLOČINA KOD MLADIH: Par iz NS se nije ubio zbog KULTA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track