JEZIVO: Pokušala je da se reši jezive lutke svoje majke, pa je dala u dobrotvorne svrhe, a onda su usledila PROGANJANJA (FOTO)
Foto: Profimedia

neverovatno

JEZIVO: Pokušala je da se reši jezive lutke svoje majke, pa je dala u dobrotvorne svrhe, a onda su usledila PROGANJANJA (FOTO)

Planeta -

Žena koja je pokušala tajno da se otarasi majčine "jezive" porcelanske lutke, "uhvaćena je" kada je igračka postala viralna nakon što je uplašila meštane.

Nathalie Ramirez (51) nikada nije volela "užasavajuću" figuricu po imenu Hana, koja je bila u vlasništvu njene majke Angele Henderson (74) 12 godina.

Donirala je lutku jednoj dobrotvornoj radnji u Edinburgu dok je pomagala svojoj majci da se iseli iz svoje porodične kuće i nadala se da je više nikada neće videti.

Međutim, lutka se ubrzo "vratila da je proganja", jer je počela da privlači pažnju na društvenim mrežama. Naime, ona je plašila prolaznike dok koji su je gledali kroz izlog.

Na kraju je za, 200 funti kupila poznata vidovnjakinja Debora Dejvis, nakon što su mnogi lokalni stanovnici tvrdili da je to „najjezivija stvar koju su ikada videli“.

Gospođa Ramirez je rekla da se njena majka kiselo smeje sada kada priča o situaciji, pošto je u početku bila „prilično iznervirana” kada je otkrila šta se dogodilo njenoj voljenoj lutki.

Imala više od 100 lutaka u svom domu

Gospođa Henderson je strastveni kolekcionar lutaka i ima više od 100 lutaka u svom domu, koje joj je njena ćerka pomogla da spakuje pre selidbe u Tobermori, na ostrvu Mal.

Pošto je oduvek mrzela „odvratnu“ lutku, gospođa Ramirez je videla priliku da je se otarasi i ubacila je u kutiju namenjenu dobrotvornoj radnji Svete Kolumbije u predgrađu Morningsajda.

Rekla je za Bi-Bi-Si: „Uvek sam mislila da je užasna i da ona nikada neće primetiti ako je samo strpam u kutiju."

„Radnici iz Svete Kolumbije su došli da odnesu stvari u radnju i lutka je bila u prvoj kutiji koju sam dala momku. Ali, mislio sam da će ko god da je otvori, dobiti srčani udar.'

Međutim, njen plan se raspao kada je lutka, koja se sada zove Anabel, postala hit na društvenim mrežama jer su ljudi postali fascinirani njenim jezivim izgledom.

Menadžerka Simon Varga rekla je da se „pita da li će lutka oživeti” pre nego što je prodata, nakon što su meštani rekli da je „ukleta” i da ih je „prestrašila”.

„Kada sam otvorila kutiju, video sam njene jezive duge noge i prave cipele, a onda sam videla da oči imaju zenice, a nokti imaju bele delove. Mislila sam da izgleda veoma ljudski", rekla je.

Lutku nikako nisu mogli da prodaju

Crvenokosa lutka iz galerije Ešton-Drejk bila je toliko nepopularna da je gospođa Varga bila primorana da smanji njenu cenu sa 180 funti na 90 funti i istakne je sa znakom koji insistira: „Nisam jeziva.“

Jedan meštanin je tvrdio da 'oživljava noću', dok su drugi rekli da oči lutke 'prate svakoga ko prođe'.

Lutku je na kraju prodala Debora Dejvis za 200 funti i dospela na naslovne strane lokalnih novina. U ovom trenutku gospođa Ramirez je shvatila da je sve gotovo i da će se njena tajna otkriti.

„Mislila sam da sam uspela da se izvučem i sledeća stvar je da je na naslovnoj strani novina“, rekla je gospođa Ramirez. „Mama je u početku bila prilično iznervirana. Ali mislim da sada mora da se osmehne zbog toga, ali kroz zube.

U međuvremenu, gospođa Dejvis je rekla za Bi-Bi-Si u Škotskoj da planira da lutku drži izloženu u svom domu, uprkos tome što se plaši njenog izgleda.

Ona takođe veruje da ta figura ima ljudsku dušu i planira da razgovara sa njom kako bi sprovela 'istragu'.

(Kurir.rs/ DailyMail/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track