DEVOJČICA UHVATILA RETKOG INSEKTA I DALA MU POSEBNO IME: Prepoznala ga je zahvaljujući NEOBIČNOM DETALJU (FOTO)
Foto: Printscreen/YouTube

DEVOJČICA UHVATILA RETKOG INSEKTA I DALA MU POSEBNO IME: Prepoznala ga je zahvaljujući NEOBIČNOM DETALJU (FOTO)

Planeta -

Medlin Landeker (9) je tokom šetnje ka porodičnoj kući u Arkanzasu primetila retkog i neuhvatljivog ružičastog skakavca .

Medlin je znala da je insekt jedinstvene boje zahvaljujući knjigama koje je čitala prateći njeno interesovanje za životinje.

"Videla sam jednu u knjizi", rekla je Medlin za NBC.

Zbog njenog znanja, njoj je bilo potrebno nekoliko sekundi da uhvati skakavca i otkrije da mu nedostaje noga. Ona je držala insekta kod kuće u plastičnoj posudi i nazvala ga je Mili.

Medlin je sutradan odvela Mili u školu da ga pokaže drugarima iz razreda. Njeni prijatelji je poznaju kao stručnjaka za bube jer provodi vreme posmatrajući insekte.

"Svi su mislili da je to super. Učitelji su slikali“, rekla je Medlin.

Ružičasti skakavci se smatraju retkim, kaže pomoćnik profesora istraživanja entomologije na Univerzitetu Pen Stejt, Majkl Skvarla. Genetski razlog za ružičastu boju je nejasan, ali većina naučnika veruje da je to recesivna osobina slična albinizmu.

"Razlog zašto su ružičasti skakavci tako retki takođe nije poznat, ali je verovatno kombinacija neuobičajene genetike i grabljivaca, pošto ružičaste jedinke nisu kamuflirane i grabljivsci ih lako vide", rekao je Skvarla.

(Kurir.rs/NBC/Preneo: A.N.)

Bonus video:

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track