SVE MANJE NADE ZA RUDARE KOJE JE ZATRPALO KAMENJE: Ruske službe dovlače SPECIJALNU OPREMU, ali se nižu NEPREMOSTIVE PREPREKE
Foto: Следственный комитет Российской Федерации

SVE MANJE NADE ZA RUDARE KOJE JE ZATRPALO KAMENJE: Ruske službe dovlače SPECIJALNU OPREMU, ali se nižu NEPREMOSTIVE PREPREKE

Planeta -

U rudniku Pionir u Amurskoj oblasti Rusije, gde je zatrpano 13 rudara, obustavljeni su radovi na uklanjanju kamena koji se obrušio zbog podzemnih voda.

Urušavanje kamena u rudniku Pionir u okrugu Zeja dogodilo se 18. marta u 20:40 po lokalnom vremenu.

Od tog trenutka pod ruševinama se nalazi 13 ljudi - zaposlenih u kompaniji koja ima prava na eksploataciju rudnika. U Amurskoj oblasti uveden je regionalni režim vanredne situacije.

Ruski mediji prenose izjavu izvora koji tvrdi da je zapremina urušenih stena u kopu devet puta veća nego što se prvobitno mislilo.

Neposredno pre toga, regionalna vlada je saopštila da su stručnjaci počeli da buše bunar do lokacije rudara kako bi uspostavili kontakt sa njima.

Vlada je pojasnila da je oprema za bušenje dopremljena iz Blagoveščenska, a potrebni delovi dovezeni iz rudnika Pokrovski. Stručnjaci planiraju da izbuše bunar do dubine od 265 metara pod nagibom od 49 stepeni.

Guverner Amurske oblasti Vasilij Orlov izvestio je da su stručnjaci iz Kuzbasa preporučili bušenje bunara u koje bi se mogla spustiti kamera kako bi se procenila situacija i postavile komunikacione linije. Takođe, iz Kemerovske oblasti je poslata oprema za hitne spasavanje, uključujući pumpe za ispumpavanje vode.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja