NOVI NEMILOSRDNI NAPADI: Amerika ponovo udarila na Hute, u Jemenu uništeno SKLADIŠTE ORUŽJA
Foto: EPA/YAHYA ARHAB

rat

NOVI NEMILOSRDNI NAPADI: Amerika ponovo udarila na Hute, u Jemenu uništeno SKLADIŠTE ORUŽJA

Planeta -

Američke snage izvele su samoodbrambene napade na tri podzemna skladišta oružja u područjima Jemena pod kontrolom Hutija, saopštila je Centralna komanda SAD (CENTCOM).

Udari su bili usmereni na sposobnosti koje Huti koriste da prete i napadnu pomorske i trgovačke brodove u regionu, navodi se u saopštenju objavljenom na mreži Iks.

Uništena 4 aviona

Takođe se navodi da su snage CENTCOM-a uništile četiri bespilotne letelice (UAV) u oblastima Jemena koje kontrolišu Huti u samoodbrani.

Tokom američkih udara bespilotnih letelica, militanti Huti ispalili su četiri protivbrodske balističke rakete sa teritorije Jemena prema Crvenom moru, dodaje se.

„Nikakve povrede ili štete nisu prijavili američki, koalicioni ili komercijalni brodovi“, navodi se u saopštenju.

S druge strane, šef Vrhovnog revolucionarnog komiteta Huti, Muhamed Ali Al-Huti, rekao je u subotu da je bilo "nepromišljenih" američko-britanskih napada na Jemen.

Američko-britanski udari imaju za cilj da probiju pomorsku blokadu brodova povezanih sa Izraelom, koji opseda Gazu, rekao je Muhamed Ali Al Huti za Sju.

Novinska agencija Saba, kojom upravljaju Huti, rekla je odvojeno da su američki i britanski avioni izveli pet napada na Hodejdu, oblast u kojoj se nalazi glavna jemenska luka.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track