"TERORISTI NEMAJU NACIONALNOST": Predsednik zemlje iz koje potiču teroristi iz moskovske dvorane pozvao telefonom Putina
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Emomali Rahman osudio "okrutni krvavi napad"

"TERORISTI NEMAJU NACIONALNOST": Predsednik zemlje iz koje potiču teroristi iz moskovske dvorane pozvao telefonom Putina

Planeta -

Emomali Rahman, predsednik Tadžikistana, rekao je ruskom predsednikom Vladimirom Putinom, u telefonskom razgovoru, da "teroristi nemaju nacionalnost".

Prethodno su ruski mediji izvestili da su sva četvorica napadača koji su u petak ubili 133 osoba u Moskvi - državljani Tadžikistana.

Rahman je najoštrije osudio "okrutni krvavi napad" i rekao da "teroristi nemaju ni nacionalnost, ni domovinu, ni veru", navelo je tadžikistansko predsedništvo.

Emomali Rahman
Emomali Rahmanfoto: Sergei Bobylev / Sputnik / Profimedia

Rusija je u subotu saopštila da je uhapsila 11 osoba, među kojima su i četvorica direktnih napadača, kao i da su svi oni strani državljani.

Odgovornost za napad je preuzela džihadistička organizacija Islamska država u pokrajini Horasan (ISKP ili ISIS-K).

- U ovom trenutku nacionalne žalosti u Rusiji, šef države Tadžikistana je istakao solidarnost svih građana Tadžikistana sa ruskim narodom - saopštila je pres-služba tadžikistanskog predsedništva.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track