3 DEVOJČICE TUKLE INVALIDA DO SMRTI: Počela je da mu krvari glava, a onda se čulo – "Proključava"!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

3 DEVOJČICE TUKLE INVALIDA DO SMRTI: Počela je da mu krvari glava, a onda se čulo – "Proključava"!

Planeta -

Tri devojčice navodno su snimljene kako izvode ono što su detektivi opisali kao užasan napad i ubistvo Redžija Brauna, koji se dogodio usred noći 17. oktobra prole godine, javlja The New York Post.

Snimak koji zbog uznemirujućeg sadržana nije javno prikazan pokazuje grupu devojčica kako jure za invalidom stzarim 64 godine niz prolaz i potom ga skidaju sa žičane ograde dok je očajnički pokušavao da pobegne.

Udarale su mu glavu o beton pre nego što su mu spustile pantalone do gležnjeva i koristile njegov kaiš da ga tuku, ispričali su istražitelji u petak na sudu, prema Washington Postu.

Devojčice su se navodno smejale kada je Braun počeo da krvari iz glave, pri čemu je jedna od devojčica vikala: "Proključava!"

Braun je pronađen mrtav na ulici neposredno pred 1 sat ujutru, sa strašnim povredama koje su bile u skladu sa napadom, prema Metro policiji. Obdukcija je kasnije kao uzrok smrti navela udarce tupim predmetom.

Prema policiji, Braun je bio invalid i imao je problema sa mentalnim zdravljem. Takođe je imao metalnu ploču u glavi i samo po dva prsta na svakoj ruci.

"Moj ujak zaista nije zaslužio ovo", rekla je Braunov nećak.

"Bio je poznat u ovoj zajednici godinama, tako da je suludo se ovo dogodilo na mestu gde je živeo 64 godine. One moraju da snose odgovornost!"

Detektiv Hari Singlton svedočio je da je muškarac u ranim dvadesetim godinama započeo napad tako što je uhvatio Brauna za pojas i bacio ga na zid.

U tom trenutku prolazile du tri devojčice, kada je jedna od njih pitala mladića može li da tuče čoveka, na šta je on odgovorio potvrdno.

Devojčica od 12 godina bila je ta koja je Brauna skinula sa ograde i koristila njegov kaiš da ga bije - sve vreme snimajući jezivu scenu mobilnim telefonom, prema policiji.

Policija SAD
foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Istražitelji su naglasili da devojčice nisu poznavale muškarca koga su ubile, ali i dalje istražuju da li je stranac koji je započeo tuču to znao.

Jedna od devojčica je rekla policiji da dve devojčice nisu htele da tuku Brauna, ali su ih na to naterali stranac koji im je navodno pretio pištoljem koji je držao za pojasom.

Navodne ubice su bile u bekstvu sve do četvrtka, kada je jedna od devojčica od 13 godina privedena.

Te noći, oko 4 ujutro, devojčica od 12 godina je upucana u svom stanu, koji se nalazi otprilike na manje od kilometar od mesta gde je Braun podlegao povredama.

Ona je ranjena u nogu i odmah je odvedena u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život.

Policija nije otkrila da li je pucnjava izbila unutar stana ili napolju, ali komšije su izjavile da su videle dvoje mladih kako beže kroz razbijeni prozor i niz uličicu.

Devojčica od 12 godina i druga trinaestogodišnjakinja uhapšene su kasnije tog dana.

Nijedna od njih nema istoriju prethodnih hapšenja, ali sve tri imaju dugotrajne probleme sa školskim izostancima. Jedna od devojčica nije pohađala nijedan dan škole 2024. godine, rekao je sudija.

Sve tri devojčice suočavaju se sa optužbama za ubistvo drugog stepena i sudiće im se kao maloletnicama.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track