UŽAS U POJASU GAZE: U vazdušnom napadu ubijeno sedmoro humanitarnih radnika, oragnizacija za sve krivi IZRAEL
Foto: Majdi Fathi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

rat

UŽAS U POJASU GAZE: U vazdušnom napadu ubijeno sedmoro humanitarnih radnika, oragnizacija za sve krivi IZRAEL

Planeta -

Sedam humanitarnih radnika ubijeno je u Gazi u, kako je osnivač njihove dobrotvorne organizacije rekao, izraelskom vazdušnom napadu.

Svetska centralna kuhinja (VCK) saopštila je da su ubijeni radnici iz zemalja uključujući Veliku Britaniju, Poljsku i Australiju.

Osnivač i kuvar VCK Hoze Andres rekao je da su oni poginuli "u vazdušnom napadu ID". Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da sprovode "temeljnu reviziju".

Medijska kancelarija u Gazi koju vodi Hamas takođe je okrivila Izrael.

Navodni štrajk nije mogao odmah da se proveri nezavisno.

Novinar koji radi za Bi-Bi-Si u Gazi je video tela tri međunarodna humanitarna radnika i palestinskog vozača, izvučena sa mesta navodnog vazdušnog napada. Prikazani su i strani pasoši.

VCK je kasnije u saopštenju naveo da je sedam članova njegovog tima ubijeno i da su australijski, poljski, britanski, palestinski i dvojni američko-kanadski državljanin.

"Slomljena sam srca i užasnuta što smo mi - Vorld Central Kitchen i svet - danas izgubili prelepe živote zbog ciljanog napada IDF", rekla je izvršna direktorka dobrotvorne organizacije Erin Gor u saopštenju.

„Ljubav koju su imali prema hranjenju ljudi, odlučnost koju su oličili da pokažu da se čovečanstvo uzdiže iznad svega, a uticaj koji su napravili u bezbrojnim životima zauvek će biti upamćen i negovan.

(Kurir.rs/BBC/Foto: Ilustracija)

Bonus video:

01:06

HUMANITARNA KATASTROFA NA POMOLU! Analitičar: Gaza ima 360 kvadratnih KM i 2.000.000 stanovnika, posledice granatiraja su JASNE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track