PRVI SNIMCI SA MESTA STRAVIČNE NESREĆE U ISTANBULU: IMA MRTVIH, vatra guta stambenu zgradu, vatrogasci se bore sa stihijom (VIDEO)
Foto: Printscreen

PRVI SNIMCI SA MESTA STRAVIČNE NESREĆE U ISTANBULU: IMA MRTVIH, vatra guta stambenu zgradu, vatrogasci se bore sa stihijom (VIDEO)

Planeta -

Požar je izbio u prizemlju 16-spratnice u Gajretepeu u Istanbulu, koja je korišćena kao noćni klub.

Na lice mesta upućeno je mnogo vatrogasnih i medicinskih ekipa. U stravičnom požaru život je izgubilo 29 ljudi, a 3 osobe su teže povređene, a broj žrtava konstantno raste.

Guverner Istanbula Davut Gul je rekao: "Uzrok požara nije jasan. Objekat se renovirao. Oni koji su izgubili živote su oni koji rade na renoviranju."

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja objavio je u svojoj izjavi na svom nalogu na društvenim mrežama da je pokrenuta istraga o incidentu.

Na društvenoj mreži Iks pojavili su se video-snimci iz Istanbula koji prikazuju vatrogasce koji se bore sa vatrenom stihijom i gust dim koji kulja iz zgrade.

Noćni klub je bio zatvoren tokom Ramazana i u fazi renoviranja u vreme izbijanja požara.

(Kurir.rs/Hurriet/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:45

SNIMCI UŽASA U ČILEU: VATRENA STIHIJA NOSI SVE PRED SOBOM, vatrogasci od petka NA NOGAMA gase požar! Najmanje 112 MRTVIH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track