DEVOJČICA SA KOSOVA MEĐU RANJENIMA U NAPADU U ŠKOLI U FINSKOJ: Učenik otvorio vatru na drugare iz razreda?! UŽAS POTRESAO DRŽAVU
Foto: Markku Ulander / Shutterstock Editorial / Profimedia

novi detalji

DEVOJČICA SA KOSOVA MEĐU RANJENIMA U NAPADU U ŠKOLI U FINSKOJ: Učenik otvorio vatru na drugare iz razreda?! UŽAS POTRESAO DRŽAVU

Planeta -

Devojčica albanskog porekla sa KiM nalazi se među povređenima u pucnjavi koja se u utorak dogodila u osnovnoj školi kod Helsinkija!

Ministarstvo spoljnih poslova lažne države Kosova navodi da je jedan od članova porodice potvrdio informaaciju da je među ranjenima i jedna albanska devojčica. Priština navodi da je u kontaku sa porodicom povređene.

Jedan učenik je ubijen, podsetimo, a dvoje teško ranjeno u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija. Osumnjičeni za napad je uhapšen i priznao je zločin. Policija je saopštila da su napadač i žrtve stari 12 godina. Motiv se i dalje istražuje.

1 / 6 Foto: Markku Ulander / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Vanti živi oko 250.000 stanovnika i deo je šireg područja Helsinkija.

Finski javni servis Ile navodi da u školi radi oko 90 nastavnika i da nastavu pohađa oko 800 učenika. Đaci u Finskoj zbog Uskrsa nisu išli u školu u petak i ponedeljak i danas je bio prvi radni dan nakon praznika.

Policija je na konferenciji za medije saopštila da je učenik podlegao povredama na mestu pucnjave.

(Kurir.rs/Kosovo online/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:11

Dečak iz Srbije zadavio devojčicu u Nemačkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track