UKRAJINCI PLANIRAJU NOVI NAPAD NA KRIMSKI MOST? Britanski "Gardijan" tvrdi - Budanov POSLAO SPECIJALCE, sprema se PAKLENA AKCIJA
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY, Shutterstock

UKRAJINCI PLANIRAJU NOVI NAPAD NA KRIMSKI MOST? Britanski "Gardijan" tvrdi - Budanov POSLAO SPECIJALCE, sprema se PAKLENA AKCIJA

Planeta -

Ukrajina planira novi napad na Krimski most, koji bi mogao da se dogodi u prvoj polovini 2024. godine, tvrdi list Gardijan, pozivajući se na izvore u Glavnoj obaveštajnoj upravi (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine.

Istovremeno, sama publikacija dovodi u sumnju trenutne sposobnosti ukrajinskih specijalnih službi da izvrše takav napad.

Ipak, šef Glavne obaveštajne uprave Kirilo Budanov je, prema pisanju Gardijana, poslao glavne snage specijalne službe da realizuju cilj uništenja Krimskog mosta.

Krimski most je dva puta bio meta sabotaže. 8. oktobra 2022. na mostu je dignut kamion u vazduh, zbog čega su se zapalile cisterne teretnog voza. Četiri osobe su poginule, a srušila su se dva raspona automobilskog dela mosta koji vodi ka poluostrvu.

U noći 17. jula 2023. Krimski most su napala dva ukrajinska pomorska drona. Dve osobe su poginule, a jedno dete je povređeno. Usled terorističkog napada oštećena je kolovozna površina.

(Kurir.rs/TASS/Guardian/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track