OBLAČILA SE PREVIŠE SLOBODNO ZA ISLAM? Devojčicu u Francuskoj tukli sve dok nije pala u komu, oglasio se i MAKRON
Foto: YouTube/ franceinfo

strašno

OBLAČILA SE PREVIŠE SLOBODNO ZA ISLAM? Devojčicu u Francuskoj tukli sve dok nije pala u komu, oglasio se i MAKRON

Planeta -

Francuske vlasti pokrenule su hitnu istragu nakon što su tri tinejdžera pretukla 14-godišnju devojčicu ispred njene škole, ostavivši je u komi. Policija je uhapsila tri maloletnika zbog pokušaja ubistva, među kojima i devojčicu iz iste škole kao i žrtva.

Tužioci su kasnije rekli da se 14-godišnja Samara probudila iz kome, ali da je teško povređena u napadu, koji se dogodio ispred koledža Artur Rembo u okrugu La Moson-La Pajad u utorak popodne.

Oblačila se previše slobodno za islam?

Dodali su da je jedna od optuženih, 14-godišnja devojčica iz iste škole, priznala da je tukla žrtvu. Druga dvojica uhapšenih maloletnika imaju 14 i 15 godina. Majka nastradale Hasiba rekla je da je učenik škole dve i po godine maltretirao njenu ćerku jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam.

"Ne razumem baš zašto je to dete nastavilo da napada Samaru, ali postoji razlog. Mislim da je to zato što je Samara malo slobodnija od nekih učenika", rekla je majka, a prenosi The Guardian.

Makron: U ovoj fazi istrage bio bih oprezan

Hasiba smatra da je ovaj student glavni krivac napada. Ona je dodala da je prošle godine na društvenim mrežama postavila fotografiju njene ćerke i pozvala da je siluju, zbog čega je u junu 2023. suspendovana iz škole na dva dana.

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je solidarnost sa napadnutom devojkom, ali je pozvao na oprez prilikom donošenja zaključaka o okolnostima napada. "Bio bih oprezan u ovoj fazi istrage. Želim da se u miru utvrdi puna istina i da se tada donesu zaključci", rekao je on.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:54

OGUGLALI SMO NA PORODIČNO I VRŠNJAČKO NASILJE! Milan Ćulibrk: Na društvenim mrežama nasilnici su najveći frajeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track