PUKLA BRANA NA RECI URAL, POPLAVLJEN GRAD! Potpuni haos u Rusiji: Masovna evakuacija meštana, zahvaćeno ČETIRI HILJADE kuća
Foto: МЧС Росии

PUKLA BRANA NA RECI URAL, POPLAVLJEN GRAD! Potpuni haos u Rusiji: Masovna evakuacija meštana, zahvaćeno ČETIRI HILJADE kuća

Planeta -

U ruskom gradu Orsku je pukla brana i u toku je masovna evakuacija stanovnika, rečeno je za RIA Novosti iz kabineta gradonačelnika.

- Došlo je do proboja brane koja je štitila grad od reke Ural, a sada je u toku masovna evakuacija ljudi iz Starog grada, gde se nalazi nekoliko naselja u Orsku - rekao je predstavnik administracije.

Napominje se da je u zoni poplave zahvaćeno 4.258 kuća i 10.987 ljudi. Oni se odvode u privremene smeštajne centre u školama br. 17, 37, 88, 5, 52 i fiskulturnim salama br. 1 i 3. U njima rade lekari, obezbeđena je hrana i mesta za spavanje.

Kako je saopšteno u regionalnom tužilaštvu, sada se evakuišu stanovnici Lenjinskog i Sovjetskog okruga grada.

Ministarstvo za vanredne situacije je pak naglasilo da spasioci zajedno sa opštinskim službama rade na učvršćivanju brane i otklanjanju naleta.

Kasnije je načelnik Orska Vasilij Kozupica pojasnio da je na dva mesta došlo do delimičnog oštećenja tela brane, ekipe i oprema rade na obnovi objekta.

Pres služba guvernera i vlade Orenburške oblasti saopštila je da su na mesto incidenta poslata 33 kipera sa materijalom za zasipanje i pet prednjih utovarivača.

Više od 200 policajaca raspoređeno je na poplavljenom području kako bi pomogli u izvođenju hitnih spasilačkih operacija, kao i osigurali bezbednost na putevima i zaštitili mesta za evakuaciju građana.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track