VAGNEROVCI PRELAZE POD PLAŠT KADIROVA! Čak 3.000 boraca i "RATIBOR" stižu u Ahmat, šef Čečenije se POHVALIO - STRATEŠKI KORAK!
Foto: Youtube/Printscreen

VAGNEROVCI PRELAZE POD PLAŠT KADIROVA! Čak 3.000 boraca i "RATIBOR" stižu u Ahmat, šef Čečenije se POHVALIO - STRATEŠKI KORAK!

Planeta -

Tri hiljade bivših boraca Vagner grupe zajedno sa komandantima prelaze u specijalne jedinice Ahmat, saopštio je šef Čečenije Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

- Želeo bih da saopštim odlične vesti na osnovu rezultata uspešnih pregovora komandanta specijalnih snaga Ahmat, zamenika komandanta 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije, Apti Alaudinova, sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije. Odlučeno je da se jedan od komandanata "Vagnera" sa pozivnim znakom "Ratibor" pridruži legendarnim specijalnim snagama "Akhmat" zajedno sa 3 hiljade bivših boraca Vagnera PMC će se pridružiti specijalnim snagama - napisao je Kadirov.

On je pojasnio da je Ministarstvo odbrane već dodelilo potreban broj slobodnih mesta u jedinici.

U bliskoj budućnosti biće rešena sva organizaciona pitanja, a vojnici će moći da počnu da izvršavaju operativne borbene zadatke.

- Odluka o uključivanju bivših boraca Vagnera u specijalne jedinice Ahmat je strateški važan korak u jačanju odbrambenih sposobnosti zemlje i povećanju efikasnosti naše jedinice - dodao je Kadirov.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track