KATAKLIZMA U EVROPI! Očekuje se snažan vetar i "KRVAVA" KIŠA, meteorolozi uplašeni: "Osećamo se kao da smo kažnjeni" (VIDEO)
Foto: Printscreen

užas

KATAKLIZMA U EVROPI! Očekuje se snažan vetar i "KRVAVA" KIŠA, meteorolozi uplašeni: "Osećamo se kao da smo kažnjeni" (VIDEO)

Planeta -

Oluja Ketlin besni u Velikoj Britaniji od četvrtka, a meteorolozi najavljuju jak vetar, "krvavu" kišu i poplave tokom narednih dana.

Vremenski fenomen koji jezivo zvuči je zapravo kada kiša izgleda crveno ili braon, zbog prašine crvene boje ili čestica pomešanih sa vodom, koja često dolazi iz Sahare.

Nik Finis, meteorolog iz Njudera, rekao je: "Osećam se kao da smo kažnjeni od strane meteoroloških bogova. Posle Kejtlin, još jedna oluja će se dogoditi u ponedeljak."

Francuska nacionalna meteorološka služba nazvala je ovaj novi talas vlažnog i vetrovitog vremena Pierik, koja donosi preteće oblake i nasilne oluje do 130 kilometara na sat, a u severnu Francusku će doći početkom ove nedelje.

S obzirom na to da će jugozapadnu obalu Engleske ove večeri zahvatiti vetrovi brzinom od 120 kilometara na sat, žuto upozorenje na vremenske prilike na snazi je od 18 do 6 sati ujutro.

Tri nova žuta vremenska upozorenja stupaju na snagu sutra. Oni uključuju jedan za kišu u centralnoj Škotskoj od 1 ujutro do 18 časova, a celu zemlju očekuju padavine. Drugo žuto upozorenje za vetar širom zapadne obale Engleske na snazi je od 1:00 do 15:00 časova, sa snažnim udarima vetra na obale jugozapadnog Velsa.

Posle olujnog vetra sledi neverovatan fenomen - "krvava" kiša.

Krvavu kišu može biti teško definisati, ali meteorolozi kažu da je to kiša pomešana sa peskom iz Sahare koju je oluja donela do Velike Britanije.

Sav ovaj pesak i prljavština boje kišu u "crveno".

Meteorolog Marko Petanja rekao je: "Ako primetite da vam prozori izgledaju prljavo nakon kiše, to bi mogle biti naslage prašine u Sahari."

(Kurir.rs/Metro/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:49

KATAKLIZMA U LIBIJI, OLUJA DANIJEL POTOPILA GRADOVE: Srušene brane, više od 2.000 mrtvih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track