MRAČNA PROGNOZA VAŠINGTON POSTA O RATU U UKRAJINI: Vojni izgledi sumorni, zemlja pati od UMORA I GUBITAKA - Ovo je NAJVEĆI PROBLEM
Foto: Mil.ru

MRAČNA PROGNOZA VAŠINGTON POSTA O RATU U UKRAJINI: Vojni izgledi sumorni, zemlja pati od UMORA I GUBITAKA - Ovo je NAJVEĆI PROBLEM

Planeta -

Oružane snage Ukrajine suočavaju se sa sumornim izgledima usred problema sa dodelom američke pomoći i uspesima Oružanih snaga Rusije, piše Vašington Post.

- Nakon pokušaja da se izvede kontraofanziva prošle godine, vojni izgledi zemlje postali su sumorni. Mnogi faktori su na štetu Ukrajine - piše publikacija.

List naziva trvenja u Kongresu oko novih tranši pomoći Kijevu kao jedan od najvećih problema.

Pomoć je "odlagana šest meseci bez valjanog razloga", primetili su novinari lista.

Pored toga, problem za Oružane snage Ukrajine je činjenica da se "Rusija prilagođava promenljivim uslovima" borbe i da aktivno koristi takozvane "klizeće" bombe koje lete "van dometa ukrajinskih sistema PVO".

Američki list takođe napominje da Ukrajina "pati od umora i gubitaka" i da se ovaj problem "ne može rešiti novcem Sjedinjenih Država i njihovih saveznika".

Istovremeno, novinari smatraju da vojna situacija u Ukrajini "nije sasvim beznadežna".

Uz to, list smatra da ruske trupe mogu da probiju ukrajinske linije odbrane koje se stanjuju već ove godine, a kašnjenje u dodeli pomoći Kijevu u američkom Kongresu "smanjuje šanse za pozitivan ishod sukoba".

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:13

EVO KOLIKI SU GUBICI UKRAJINE I RUSIJE NA BOJNOM POLJU! Zoronjić tvrdi da je izbačeno iz stroja 600.000 ljudi: ONI KRIJU GUBITKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track