ŠOK NAJAVA ZELENSKOG! Ukrajina sprema novu kontraofanzivu, pomenuo i DEBAKL od prošle godine: "Rusi su znali plan, SABOTIRANI SMO"
Foto: EPA Oleg Petrasyuk, AP

ŠOK NAJAVA ZELENSKOG! Ukrajina sprema novu kontraofanzivu, pomenuo i DEBAKL od prošle godine: "Rusi su znali plan, SABOTIRANI SMO"

Planeta -

Nova kontraofanziva Ukrajine biće uspešnija od prethodne, rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski za američki "Politiko".

On je priznao da pokušaj ukrajinskih oružanih snaga da potisnu Ruse sa okupiranih teritorija u leto 2023. godine "nije bio tako uspešan".

Ne ulazeći u detalje, Zelenski je nagovestio da je Ukrajina sabotirana iznutra tokom poslednje ofanzive, napominjući da su "Rusi znali gde ćemo napasti" i obećao da će "istorija pokazati" kako su oni znali.

Sledeća ukrajinska kontraofanziva, prema Zelenskom, "treba da da neke rezultate".

Ali ukrajinski predsednik je napomenuo da Zapad ne bi trebalo da se "povlači od svojih obaveza prema ukrajinskim vojnim naporima".

Kako je Zelenski rekao dan ranije, Kijev već ima plan za novu kontraofanzivu.

- Da, imamo kontraofanzivni plan. Mi nemamo alternativu, ali ne mogu da obećam i kažem više detalja... Dobićemo određene tehnologije, a ako nastavimo da povećavamo proizvodnju, ako dobijemo licence od naših partnera, onda se ne radi o broju ljudi, već o kvalitetu oružja - kazao je on.

(Kurir.rs/Strana/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

04:16

ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA? Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track