POGUBLJEN ZBOG UBISTVA SARE I NJENOG MUŽA Pre smrti ostavio poruku, a njegov poslednji obrok zapanjio je sve
Foto: Misssouri Department of Corrections, AP Jeremy Weis

POGUBLJEN ZBOG UBISTVA SARE I NJENOG MUŽA Pre smrti ostavio poruku, a njegov poslednji obrok zapanjio je sve

Planeta -

Država je pogubila Brajana Dorsija, osuđenika na smrt u Misuriju manje od 10 sati nakon što su mu guverner i Vrhovni sud Sjedinjenih Država uskratili pomilovanje.

Dorsi (52) umro je nakon injekcije jedne doze sedativa u državnom zatvoru u Bone Teru u utorak uveče.

Pre smrti, Dorsi je napisao poslednju izjavu: ‘Rečima nije moguće izraziti težinu svoje krivice i sramote.‘

Takođe mu je serviran poslednji obrok, koji je uključivao dva dupla čizburgera sa slaninom, dve porudžbine piletine, dve velike porudžbine pomfrita i picu sa kobasicom, feferonima, lukom, pečurkama i ekstra sirom, navodi se u saopštenju iz zatvora.

Republikanski guverner Majk Parson odbio je pomilovanje Dorsiju uprkos peticiji koja je sakupila izjave 72 sadašnja i bivša službenika zatvorske kazne koji su garantovali da je prošao adekvatnu rehabilitaciju.

Brajan Dorsi
foto: AP

Vrhovni sud Sjedinjenih Država je takođe odbio da ga zaustavi nakon što je odbio dve odvojene žalbe.

Kirk Henderson, jedan od Dorsijevih advokata, rekao je da je Dorsi 'proveo svaki dan u proteklih 18 godina pokušavajući da nadoknadi jedini čin nasilja' koji je počinio 2006.

Manji broj demonstranata okupio se neposredno pre pogubljenja u zoni u blizini zatvora.

Dorsi je ubio svoju rođaku Saru i njenog muža Bendžamina Bonija (28) u njihovoj kući u Misuriju 2006. dva dana pre Božića 2006. godine, ostavljajući njihovu četvorogodišnju ćerku samu u kući.

Tužioci su rekli da je ranije tog dana Dorsi pozvao Saru tražeći da pozajmi novac da plati dvojici dilera droge koji su bili u njegovom stanu. Dorsi je te noći otišao u dom Bonnijevih. Nakon što su otišli ​​u krevet, Dorsi je uzeo sačmaricu iz garaže i ubio oboje pre nego što je se*sualno napao telo Sare Boni, rekli su tužioci.

Policija je saopštila da je Dorsi ukrao nekoliko predmeta iz kuće i pokušao da otplati dug za drogu sa nekim od ukradenih dobara. Dan nakon ubistava, roditelji Sare Boni otišli ​​su da provere šta se dešava nakon što se nisu pojavili na porodičnom okupljanju. Našli su četvorogodišnju ćerku para na kauču kako gleda TV. Rekla je baki i dedi da se njena majka 'neće probuditi'.

Dorsi se predao policiji tri dana nakon ubistava.

Dorsijevi advokati su rekli da je u vreme zločina patio od psihoze izazvane drogom. U zatvoru je postao čist, rekli su, ali molba za pomilovanje ipak nije uvažena.

Kurir.rs/Dejli mejl

Bonus video:

00:54

Advokat objasnio zbog čega je teško da se uvede smrtna kazna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track