"REČENO JE DA ĆE MI UBITI PORODICU": Penzioner greškom ubio ženu, nju unajmili da preuzme paket, ali joj nisu rekli šta je U NJEMU
Foto: Clark County Sheriff's Office

užasan nesporazum

"REČENO JE DA ĆE MI UBITI PORODICU": Penzioner greškom ubio ženu, nju unajmili da preuzme paket, ali joj nisu rekli šta je U NJEMU

Planeta -

Penzioner iz Amerike je uhapšen nakon što je više puta upucao vozača Ubera koji je bio unajmljen da uzme uzme novac od njega.

Osamdesetjednogodišnji Vilijam Brok je upucao Loletu Hol, vozača Ubera, više puta kada se pojavila ispred njegovog doma u Ohaju prošlog meseca. Razlog ubistva je bio taj što je on mislio da je ona deo prevare.

Naime, čovek koji se predstavio kao zaposleni u lokalnom sudu prethodno je pozvao gospodina Broka i rekao kako treba da plati 12.000 dolara da bi on oslobodio njegovog nećaka iz zatvora, kaže policija.

Kada je gospodin Brok odbio ovaj mu je zapretio kako će ubiti i njega i njegovog nećaka. Rekao mu je da će neko doći kod njega kući i pokupiti novac.

Kada je došla, Hol nije znala za pretnje koje je Brok dobio kada je stigla u njegovu kuću u Južnom Čarlstonu, saopštila je policija.

Penzioner ju je držao na nišanu pištoljem, uzeo joj mobilni telefon i zahtevao da otkrije identitet čoveka koji je pokušao da ga uceni.

"Ja sam došla samo da pokupim paket"

Hol je mahnito pokušavala da se objasni, govoreći gospodinu Broku na snimku snimljenom njenom kamerom na kontrolnoj tabli: „Gospodine, ovde sam da pokupim paket. Odgovorio je: „Da, znam šta tražite."

Zatim je rekla da će pozvati policiju i pokušala da ode, što je dovelo do tuče na vratima njenog automobila. U tom procesu, gospodin Brok ju je navodno pucao tri puta.

Poručnik Kristofer Šulc, iz kancelarije lokalnog šerifa, rekao je da Hol (61) nije bila naoružana, da nije pretila niti da je napadala gospodina Broka i da „nije imala pojma“ o zahtevu za otkupninom.

Nastavio je: „Kada je pokušala da pobegne, jednom je pucao u nju, a onda je došlo do okršaja"

„Gospodin Brok je u jednom trenutku bio povređen u glavu i onda je pucao u gospođu Hol drugi put. Bilo je još koškanja, a onda ju je pogodio i treći put. Tek nakon što ju je pogodio treći put, stupio je u kontakt sa vlastima da prijavi incident.”

U pozivu za hitnu pomoć gospodina Broka, čiji je snimak objavljen u medijima, on je objasnio: „Tip na telefonu koji je pokušavao da izvuče novac od mene... govorio mi je da će ubiti mene i porodicu."

Očigledno verujući da je Hol spreman da ga ubije, rekao je: „Pucao sam je u nogu prvi put, a onda sam je pogodio u rame."

Hol je prebačena u bolnicu gde je preminula od zadobijenih povreda. U saopštenju policije navodi se da je patila od neutvrđenih zdravstvenih stanja.

Policajci nisu identifikovali osobu koja je zatražila Uber niti su rekli da li su izvršili bilo kakva hapšenja u vezi sa slučajem.

Pretresajući dom penzionera nakon pucnjave, odgovorili su na poziv osobe za koju se veruje da je prevarant i dogovorili sastanak sa njim. Nije se pojavio.

Uber radi sa policijom

Gospodin Brok je optužen po tri tačke optužnice za ubistvo, jednoj tački za teški napad i jednoj tački za otmicu. On će biti optužen za te optužbe kasnije ove nedelje.

Uber je u saopštenju naveo da je nalog osobe koja je angažovala Hala zabranjen i da radi sa policijom.

„Ovo je užasna tragedija i naša srca su i dalje uz Loletine voljene dok oni tuguju“, saopštila je kompanija.

„Bili smo u kontaktu sa organima za sprovođenje zakona i ostajemo posvećeni podršci njihovoj istrazi."

Gospodin Brok se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo i dao je u sredu svoju garanciju od 200.000 dolara, prema sudskim dokumentima.

Šerifova kancelarija je saopštila da želi da „podseti stanovnike, posebno naše starije građane, da nijedna agencija za provođenje zakona ili sud neće stupiti u kontakt ni sa kim na način ovog slučaja da traže novac za kauciju“.

Trebalo bi da budu „izuzetno oprezni kada ih neočekivano kontaktiraju subjekti koji tvrde da su rođaci zatvoreni u popravnoj ustanovi“, dodaje se.

(Kurir.rs/ The Telegraph/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track