Timošenkova ležala na podu 40 sati

Protest

Timošenkova ležala na podu 40 sati

Planeta -
To je bio moj nemi krik, poručila nekadašnja premijerka Ukrajine u saopštenju koje je objavila njena pres služba

KIJEV - Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko ležala je više od 40 sati na podu zatvorske bolnice, u znak protesta što uprava zatvora nije dozvolila njenim opozicionim saveznicima da je posete, izjavio je danas advokat bivše premijerke."Julija Timošenko je ležala na podu bolničkog hodnika od petka u 16.30 do nedelje u 13 sati", rekao je novinarima advokat Aleksandar Plahotnijuk.

"Ona za to vreme nije jela, a kupatilo je bilo zatvoreno kako bi je primorali da ustane", kazao je Plahotnijuk, dodajući da se njeno zdravstveno stanje posle toga drastično pogoršalo. "To je bio moj nemi krik", poručila je Timošenkova u saopštenju koje je objavila njena pres služba. Bivša ukrajinska premijerka je zbog bolova u leđima od maja na lečenju u zatvorskoj bolnici.

Uprava zatvora je u petak odbila zahtev tri člana opozicije da posete Timošenkovu, ali je u nedelju promenila mišljenje i odlučila na napravi "izuzetak", prenosi AFP. Timošenkova (51) je osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe vlasti i tvrdi da je njena presuda osveta ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča njoj i njenoj bivšoj vladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track