Makedonska TV se izvinila, Grci nisu ubili Makedonca

Dezinformacija

Makedonska TV se izvinila, Grci nisu ubili Makedonca

Planeta -
Nakon objavljivanje vesti o smrti 19- godišnjeg studenta Samardžieva, i posebno nakon poziva Petrova upućenom narodu da reaguje, putem društvenih mreža počela je mobilizacija za proteste, zbog čega je policija pojačala obezbednje oko Kancelarije za vezu Grčke u Skoplju

SKOPLJE - Javni radiodifuzni servis, Makedonska radiotelevizija (MTV) danas je uputila izvinjenje javnosti zbog toga što je izazvala uznemirenost emitovanjem vesti da je u Solunu preminuo Aleksandar Samardžieva, nakon što su ga pretukli pripadnici ultranacionalističke stranke Zlatna zora, što je grčka vlada zvanično demantovala.

Urednik informativnog programa MTV Goran Petreski je u izjavu za skopsku televiziju Alfa rekao da je spreman, ukoliko javnost oceni, i da se povuče sa funkcije na koju je nedavno postavljen.

"Prihvatam grešku što smo dozvolili da objavimo informaciju koja se bazirala na tri izvora- elektornskom izdanju Makedonske nacije, Makedonske zore i predsednika Svetskog makedonskog kongresa Todora Petrova. Trebalo je da ovu vest proverimo i kod nezavisnog izvora", izjavio je Petrevski za TV Alfa.

Nakon objavljivanje vesti u subotu o smrti 19- godišnjeg studenta Samardžieva, i posebno nakon poziva Petrova upućenom narodu da reaguje, putem društvenih mreža počela je mobilizacija za proteste, zbog čega je policija pojačala obezbednje oko Kancelarije za vezu Grčke u SKoplju.

U međuvremenu, makedonska vlada je saopštila da nije dobila potvrdu o navodnom ubistvu Makedonca u Solunu, ali je grčka vlada zvanično demantovala vest da je mladić umro.

Makedonska televizija Alfa u nedelju je objavila da su u kontaktu sa bolnicom "Papanikolau" u Solunu dobili kratku informaciju da se kod njih nalazi pacijent po imenu Aleksandar Samardžijev, ali da ne mogu da daju širu informaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track