MODRICE I PRELOMI SVUDA PO TELU BEBA: Roditelji monstrumi rekli da ne znaju od čega su deca umrla, policija otkrila UŽASNU ISTINU
Foto: Printskrin / You Tube

UŽAS

MODRICE I PRELOMI SVUDA PO TELU BEBA: Roditelji monstrumi rekli da ne znaju od čega su deca umrla, policija otkrila UŽASNU ISTINU

Planeta -

Teksaški sud je podignuo optužnice protiv muškarca i žene u vezi sa smrću beba blizanaca u oktobru 2023. godine.

Anđelina Belinda Kalderon i Fernando Vega, oboje stari 21 godinu, optuženi su po dve tačke za povredu tešku telesnu povredu deteta.

Patrolni službenici policije Hjustona odgovorili su na poziv u vezi sa dvoje beba, koje rođaci identifikuju kao Masail i Mirenu Vega.

Prema dokumentima, otac dece, identifikovan kao Fernando Vega, zatekao ih je u krevetiću, kako ne dišu. Dok je razgovao sa hitnom pomoći, Vega je dobio uputstva kako da uradi CPR, ali prerano rođeni blizanci nisu preživeli.

Vega je, u intervjuu policiji, rekao da su blizanci bili "zebljivi" tokom cele noći, i da ih je stavio u krevetac gde su zaspali. Majka dece, identifikovana kao Kalderon, rekla je da je videla bebe sledećeg dana i da ih nije probudila jer je bila na putu na posao, navodi se u dokumentima.

Vega je potom odveo ženu na posao pre nego što se vratio kući, gde je pronašao blizance. Zvaničnici su rekli da su bebe bile stare pet nedelja.

Deca pronađena sa višestrukim modricama

Policija kaže da su deca pronađena kako leže na sofi sa promenjenom bojom kože i višestrukim modricama i kontuzijama. Jedno dete je imalo više preloma.

Obdukcijom je utvrđeno da su deca preminula od višestrukih povreda nanetih tupim predmetom.

Takođe je utvrđeno da blizanci nisu bili na pregledima otkako su pušteni iz bolnice, navodi se u dokumentima o naplati. Kalderon je tada rekao policiji da su blizanci bili bolesni, ali da oni nisu tražili medicinsku pomoć.

Dalja istraga otkrila je kao osumnjičene roditelje, koji su uhapšeni u petak, 19. aprila, bez incidenata.

Kalderonova sestra je rekla: „Ona je jedna od najboljih majki koje poznajem“ i rekla da je njena sestra bila na poslu na dan kada su deca umrla.

Kasnije tog dana, rekla je da je njena sestra uzviknula kroz suze: "Ne znam šta im je uradio."

Više članova porodice kaže da je Vega zlostavljao svoju ženu.

Policija kaže da su obe devojčice bile neuhranjene i da su neke od njihovih povreda bile stare nekoliko dana ili čak nedelja.

(Kurir.rs/ abcnews/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:35

NASILJE ĆE SE UMNOŽAVATI JER NIŠTA NE RADIMO! Pedagog Nataša Andonovski pesimista po pitanju iskorenjivanju problena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track