SUĐENJE OCU KOJI JE TERAO SINA DA TRČI DO SMRTI SE NASTAVLJA: Baka deteta iznela JEZIVE DETALJE, za sve krivi MAJKU DEČAKA?
Foto: Printscreen/X

UŽAS

SUĐENJE OCU KOJI JE TERAO SINA DA TRČI DO SMRTI SE NASTAVLJA: Baka deteta iznela JEZIVE DETALJE, za sve krivi MAJKU DEČAKA?

Planeta -

Baka deteta, koje je umrlo od navodnog zlostavljanja od strane oca, slomila se na sudu nakon što je ispričala kako je saznala za smrt nesrećnog Korija Mikola (6), piše Dejli mejl.

Šestog dana suđenja, Kerol Gregor, majka optuženog Kristofera, prisetila se u sudnici trenutka kada je saznala za Korijevu smrt od svog sina u bolnici.

- Kris je bio histeričan, besno je vrištao 'šta mu je uradila', rekla je ona, rekavši da je mislio na dečakovu majku, Breanu Mičiolo.

- Zovem muža, ludim od kuće. Počela sam histerično da vrištim, rekla je.

Kristofer Gregor (31) iz Nju Džersija optužen je da je svog šestogodišnjeg sina Korija Mikola naterao da trči na traci za trčanje jer je bio "previše debeo". Ubrzo je preminuo od povreda zadobijenih zlostavljanjem. Bilo je to 2021. godine.

Dok je ispričala svoju šokantnu reakciju, Gregor se mogao videti kako briše suze maramicom, prenosi Dejli mejl.

- Bio je veoma zabrinut da će se nešto dogoditi dok je Kori sa majkom, rekla je ona u sudnici.

Mlađi sin primao preteće poruke

Kerol Gregor je tada otkrila da je njen mlađi sin Deni primao preteće telefonske pozive na kućni telefon dok su se ona i njen muž vozili u bolnicu nakon što su saznali za smrt svog unuka.

Na pitanja tužilaštva nije mogla da odgovori kada je tačno dobila vest o smrti svog unuka.

- Nisam pogledala na sat, upravo mi je unuk preminuo. Bio sam histeričan.

Petog dana suđenja Kristoferu Gregoru, koji je osumnjičen za zanemarivanje dece i prvostepeno ubistvo, najviše je zurio u forenzičkog patologa dr Tomasa Endrua dok je opisivao povrede nanete njegovom sinu Koriju.

Dr. Endru je rekao da je Kori, koji je preminuo u aprilu 2021, preminuo od tupih povreda grudnog koša i abdomena, posekotina i kontuzija na jetri i razderotina na srcu.

Patolog je zaključio da Kori ima znake "stresne kardiomiopatije", srčanog stanja izazvanog stalnim stresom. On je sugerisao da postoji stalni fiziološki stres najverovatnije zbog maltretiranja ili zlostavljanja.

Poslednjih dana na suđenju je prikazan šokantan snimak Gregora kako tera sina da trči na traci za trčanje i nekoliko puta ga podiže sa poda kada padne sa mašine.

Sve snimile nadzorne kamere

Sve je to snimljeno nadzornim kamerama u teretani u Nju Džersiju manje od dve nedelje pre Korijeve smrti. Odmah je prebačen u bolnicu. Bio je bez svesti nekoliko sati nakon što ga je majka ostavila sa ocem. Bili su razvedeni i delili su starateljstvo nad sinom.

Korijeva majka Breana Mičiolo - koja je takođe svedočila protiv Gregora prošle nedelje - tvrdi da on nikada nije ni sreo svog sina sve do godinu dana pre njegove smrti, a Kori se redovno vraćao kući iz očeve kuće sa svežim posekotinama i modricama.

Tužioci navode da je Kristofer Gregor pokazao obrazac nasilnog ponašanja u mesecima pre smrti.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track