PEDOFILA UHVATILA VEŠTAČKA INTELIGENCIJA Ovako je savremeni softver registrovao da muškarac gleda nepristojne fotografije DECE!
Foto: Printscreen/Cumbria police

PEDOFILA UHVATILA VEŠTAČKA INTELIGENCIJA Ovako je savremeni softver registrovao da muškarac gleda nepristojne fotografije DECE!

Planeta -

Tomas Jang (34), koji je najsavremenijom AI tehnologijom uhvaćen kako gleda nepristojne slike dece, osuđen je na 18 meseci zatvora.

Tomas Jang je instalirao softver na svoj telefon, koji je ekran svake aktivnosti za koju AI smatra da je sumnjiva ili zabrinjavajuća.

Dve nepristojne slike kategorije C zabeležene su 15. marta, a još četiri su otkrivene samo tri dana kasnije, zajedno sa slikom kategorije A - najozbiljnijom.

Već kažnjen za slično krivično delo

Svim slikama je pristupljeno preko aplikacije Telegram, rečeno je na sudu pre nego što je Jang osuđen na 18 meseci zatvora.

Analiza je pokazala da je Jang između 11. februara i 18. marta instalirao i potom deinstalirao aplikaciju desetak puta.

On je u to vreme bio na uslovnoj zatvorskoj kazni zbog sličnog krivičnog dela, saopštio je sud.

Jang je pre deceniju bio podvrgnut strogom sudskom nalogu zbog podsticanja devojke mlađe od 13 godina na seksualne aktivnosti, što je ograničilo njegovu upotrebu na mreži.

Priznao da je sačinjavao nepristojne fotke

Dva puta se pojavio pred sudom zbog kršenja reda - jednom 2023. godine i ponovo početkom februara, kada je osuđen na uslovnu kaznu.

Tomas Jang, pedofil
foto: Printscreen/Cumbria police

Tužilac Brendan Burke rekao je sudu: "Policiju je prvi put upozorio 15. marta ove godine e-safe globalni softver instaliran na telefonu optuženog.

"Taj softver snima i snima sve aktivnosti za koje veštačka inteligencija otkrije da su sumnjive ili zabrinjavajuća".

Utvrđeno je da je Jang prekršio zahteve za obaveštavanje o seksualnim prestupnicima tako što nije otkrio dva onlajn korisnička imena koja su bila aktivna krajem ove godine.

Priznao je da je pravio nepristojne fotografije deteta, prekršio SOPO i dva puta prekršio zahteve za obaveštavanje.

"Uzimao i kokain"

"Sliku kategorije A snimio je Jang iz video-snimka u trajanju od dva sata i 31 minut", rekao je gospodin Burk.

Advokat odbrane Džef Smit je rekao o Jangu: "On ne može da pruži pravo objašnjenje zašto se našao u poziciji u kojoj se nalazi".

Jang je bio "usamljen" i uzimao je kokain koji je, kako je rekao, možda promenio njegovo rasuđivanje i nije uspeo da mu utisne posledice njegovih postupaka.

Sudija Nikolas Barker osudio je Janga na 18 meseci zatvora, rekavši mu: "Znao si da se tim radnjama verovatno izlažeš riziku, ne samo da ćeš dobiti hitnu zatvorsku kaznu".

Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo: P. P.

Bonus video:

02:23

ZBOG LAJKOVA RODITELJI IZLAŽU DECU UŽASNOJ OPASNOSTI! Manijaci skrinšotuju gole slike dece i PRODAJU pedofilima za mizaran novac!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track