CEO SVET SE MOLIO ZA NJU, DOŽIVELA STRAŠAN KRAJ: Izraelci pronašli telo Nemice Šani Luk (22) iz prtljažnika Hamasa! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

CEO SVET SE MOLIO ZA NJU, DOŽIVELA STRAŠAN KRAJ: Izraelci pronašli telo Nemice Šani Luk (22) iz prtljažnika Hamasa! (FOTO)

Planeta -

Izraelska vojska pronašla je tela tri taoca u Pojasu Gaze, uključujući i telo devojke Šani Luk.

Izraelska vojska pronašla je tela tri taoca u Pojasu Gaze, jedno od njih je i devojka nemačko-izraelskog porekla Šani Luk (22), piše "Asošijeted Pres".

Ona je nestala prvog dana rata, 7. oktobra 2023. godine, na festivalu "Supernova" na jugu Izraela kada je počeo sukob.

Šani Luk
foto: Instagram printscreen

Ona je kidnapovana na festivalu elektronske muzike prvog dana rata na Bliskom istoku.

Sukob je počeo u subotu 7. oktobra u ranim jutarnjim časovima kada su pripadnici Hamasa ispalili 5.000 raketa na Izrael.

Nju je majka prepoznala tada po užasavajućen snimku koji se vrteo po društvenim mrežama.

Na snimku je bila ona u modricama, krvava sa nekoliko pripadnika Hamasa, a izgledalo je kao da su joj obe noge polomljene.

Fotografija ubijene Nemice dobila je nagradu za fotonovinarstvo u Sjedinjenim Američkim Državama na Univerzitetu Mizuri na katedri za novinarstvo.

Šani Luk, Izrael
foto: Twitter/@CesarMorenoH/Facebook/Shani Louk

Njena baka, Nikol Luk Nacače, komentarisala je bizarnu nagradu za fotografiju godine na zvaničnom "X" profilu izraelske države.

"Fotografija moje ubijene unuke je osvojila prestižnu novinarsku nagradu. A svet čuti. Ona je bačena kao trofej teroristima i podlim fotografima", napisala je ona.

Kurir.rs/Mondo/AP/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja